Trnava prehrala so Steauou a ukončila európske účinkovanie

SITA
9.8.2012 21:40

Futbalisti slovenského klubu FC Spartak Trnava prehrali vo štvrtkovom odvetnom zápase 3. predkola Európskej ligy UEFA 2012/2013 na Štadióne Antona Malatinského s rumunským tímom Steaua Bukurešť 0:3 (0:1).

V minulotýždňovom prvom zápase zvíťazili zverenci Pavla Hoftycha 1:0, do play-off kontinentálneho pohára číslo dva postúpilo rumunské mužstvo. Gólový účet stretnutia otvoril už v 8. min brazílsky útočník Adi Sobrinho, druhý presný zásah pridal v 77. min Raul Rusescu a na rozdiel triedy upravil šesť minút pred koncom riadneho hracieho času striedajúci Stefan Nikolič.

Výsledok - EL 2012/2013 - 3. predkolo - odveta - štvrtok:

FC Spartak Trnava (SR) - Steaua Bukurešť (Rum.) 0:3 (0:1), prvý zápas 1:0, do play-off EL UEFA 2012/2013 postúpila Steaua Bukurešť
Góly: 8. Adi Sobrinho, 77. Rusescu, 84. Nikolič, ŽK: 45.+ Ľ. Hanzel, 55. Tomaček, 79. Mikovič, 89. E. Sabo - 45.+ Georgievski, 61. F. Costea, 74. Bourceanu, rozhodoval: Aranovskij (Ukr.), 13 989 divákov 

Zostavy
Trnava: Filipko - Stožický, Janečka, Čvirik (24. Tomaček), Ľ. Hanzel - E. Sabo, Karhan, P. Čarnota (82. Mikinič), Gross, Bicák (88. Koubský) - Mikovič 
Steaua: Stanca - Georgievski, Gardos, Chiriches, Parvulescu - Chipciu, Bourceanu - Pinitlii, Rusescu (89. Balan), F. Costea (80. Latovlevici) - Adi Sobrinho (60. S. Nikolič) 

Trnavčania začali opatrne a zo zabezpečenej obrany sa snažili narúšať akcie rumunského súpera. Hneď v úvodnej minúte Mikovič dôrazne atakoval Gardosa, ktorý fauloval trnavského útočníka a Karhan z priameho kopu asi z 18 m vyskúšal pozornosť brankára Stancu. V 8. min sa individuálne prebil Rusescu cez Karhana, potiahol loptu k bránkovej čiare, presným prudkým centrom našiel Adiho Sobrinha, ktorý loptu zblízka usmernil do Filipkovej siete - 0:1. V 23. min po faule Grossa na Rusesca zahrával priamy kop Bourceanu, zatočil loptu do päťky, v trme-vrme sa najlepšie zorientoval Chipciu, ale lopta minula cieľ. Hostia neustále dobýjali bránku súpera, ale Trnavčania systematicky a dôrazne bránili svoje pokutové územie. Striedajúci Tomaček v 33. min po prvom rohovom kope dobre odcentroval pred rumunskú bránku a nastala rušná situácia: Janečka vyskočil najvyššie, usmerňoval loptu medzi žrde, ale gólman Stanca ju vyrazil do bezpečia. V 40. min sa dostal po obliehaní rumunskej bránky do dobrej streleckej príležitosti Tomaček, jeho strelu však zneškodnil Stanca.

Po polčasovej prestávke hostia zvýšili úsilie, chceli dosiahnuť druhý postupový gól. Najprv Rusescovu šancu zmaril vybehnutím Filipko. V 73. min vyrobil hrubú chybu Sabo, ale brejk súpera prerušil obetavým zákrokom skúsený Karhan. O štyri minúty neskôr hostia zvýšili na 2:0, keď sa po rohovom kope najlepšie zorientoval v šestnástke domácich Rusescu. V 84. min vysoký center našiel voľného Nikoliča, a ten pridal tretí presný zásah hostí. Rumuni zaslúžene postúpili do ďalšej fázy EL UEFA 2012/2013.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok