Vďaka SaS neprešiel zákon o stavebnom sporení, Sulíka to mrzí

TASR, foto: ČTK
19.10.2011 14:45

Hlasovanie piatich poslancov SaS, ktorí dnes nepodporili prezidentom Ivanom Gašparovičom vrátenú novelu zákona o stavebnom sporení a tá následne neprešla, nebolo úmyselné.

Vďaka SaS neprešiel zákon o stavebnom sporení, Sulíka to mrzí

Na brífingu to potvrdil líder SaS Richard Sulík, ktorý takto verejnej vyjadril ľútosť. "Mrzí ma to a ubezpečujem partnerov, že to nebol zámer a nič za tým nie je. O spôsobených výpadkov v štátnom rozpočte budeme rokovať s ministrom financií Ivanom Miklošom (SDKÚ-DS)," avizoval.

Sulík tvrdí, že napriek tomu, že jeho strana má ťažké srdce na bývalých koaličných partnerov, je SaS konštruktívna a plní dohody. "Napriek tomu 'sometimes shit happens'," dodal s tým, že parlament sa k tejto otázke môže vrátiť najskôr po voľbách, keďže musí uplynúť šesťmesačná lehota.

Šéf liberálov zároveň avizoval, že rokovania o podpore návrhu štátneho rozpočtu na budúci rok s bývalými koaličnými partnermi sú na dobrej ceste a o ich výsledkoch by mali informovať už dnes popoludní.
Poslanci NR SR dnes neprelomili veto prezidenta SR Ivana Gašparoviča a neschválili tak novelu zákona o stavebnom sporení. Pri hlasovaní ho podporilo len 73 zo 148 prítomných poslancov. Na opätovné schválenie zákona vráteného prezidentom je potrebných minimálne 76 hlasov.

Vládnej koalícii chýbalo predovšetkým päť hlasov poslancov z SaS - Stanislav Fořt a Juraj Droba boli proti, Erika Jurinová, Peter Kalist a Martin Fecko sa hlasovania zdržali. Podporiť vetovaný zákon odmietol aj nezávislý poslanec Andrej Ďurkovský.

"Počas náročných politických rokovaní o budúcej podobe štátnej podpory stavebného sporenia strana SaS opakovane otvárala otázku úplného zrušenia dotovania tohto biznisu. Dnešné hlasovanie v parlamente, keď kvôli niekoľkým poslancom tejto strany nebolo prelomené prezidentské veto, ukazuje, ako to SaS skutočne myslí so svojou principiálnosťou," reagoval na dnešné hlasovanie hovorca ministra financií Martin Jaroš.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok