Trumpove tvíty znemožňujú ministrovi prácu. Prestaňte, vyzval ho

TA3 TASR
14.2.2020 08:31

Americký minister spravodlivosti William Barr v rozhovore pre stanicu ABC News vyzval prezidenta Donalda Trumpa, aby prestal tvítovať o prebiehajúcich trestných prípadoch, ktorými sa jeho ministerstvo zaoberá. Trumpove príspevky na sociálnej sieti Twitter mu podľa jeho slov znemožňujú vykonávať svoju prácu.

Trumpove tvíty znemožňujú ministrovi prácu. Prestaňte, vyzval ho
SITA/AP

Barr momentálne čelí obvineniam zo zasahovania do prípadu Rogera Stonea, ktorý je Trumpovým blízkym priateľom a dlhoročným spolupracovníkom, pripomenula agentúra AFP. Stonea vlani v novembri odsúdili za klamanie Kongresu a za ovplyvňovania svedkov. Prokurátori pre Stonea žiadali sedem až deväť rokov väzenia. Ministerstvo spravodlivosti tento týždeň vlastných prokurátorov nerešpektovalo a Stoneovi navrhlo nový trest - necelú polovicu z trestu pôvodne odporúčaného prokurátormi. Po tomto zvrate v situácii štyria prokurátori, ktorí mali na starosti Stoneov prípad, rezignovali.

"Nenechám sa nikým zastrašovať ani ovplyvňovať," povedal Barr a dodal, že to platí pre Kongres, redakčné rady novín, ako aj prezidenta Trumpa. "Spravím to, čo si myslím, že je správne," vyhlásil. Trumpove vyjadrenia na Twitteri Barrovi podľa jeho slov znemožňujú plniť si svoju úlohu a to, aby bolo jeho konanie vnímané ako čestné, keďže Trump jeho prácu neustále podrýva svojimi komentármi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok