Schmiedlovej sa splnil sen. Slovenky postúpili do finále Fed Cupu

TA3
8.2.2020 22:47

Slovenky postúpili zaslúžene na finálový turnaj do Budapešti. Hrdinkou sa stala Anna Karolína Schmiedlová, ktorá vyhrala nad jednotkou aj dvojkou súperiek. Žreb finálových skupín je na programe v utorok.

Odmalička túžila po veľkom víťazstve vo fedcupovom zápase a jej sen sa stal skutočnosťou. Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová rozhodla o postupe na aprílový finálový turnaj v Budapešti. V kvalifikačnom dueli proti Veľkej Británii zdolala na antuke v bratislavskom NTC Heather Watsonovú i Harriet Dartovú. "Bol to môj sen uhrať niečo vo Fed Cupe. Teší ma, že sa mi to podarilo doma pred slovenskými fanúšikmi. Po dlhom čase som hrala dobre. Snažila som sa neukázať, že som nervózna. Nepripúšťala som si tlak. Nie som typ hráčky, ktorá na kurte prejavuje emócie. Som rada, že proti Dartovej ma opäť podržal servis. Odvrátila som deväť z desiatich brejkbalov. Bodaj by to takto pokračovalo aj v ďalšom priebehu sezóny," zaželala si víťazka troch turnajov na okruhu WTA.

Kapitánovi slovenského tímu Matejovi Liptákovi dokonale vyšiel ťah s nasadením Schmiedlovej, ktorá sa na antuke cíti ako ryba vo vode. "Kaja si zaslúži absolutórium, v oboch zápasoch hrala skvele. Ukazovalo sa už od začiatku prípravy, že je v hernej pohode. Jej forma stúpala. Bolo to len o tom, ako zvládne zápasy. Držal ju servis, skvele sa hýbala, bola neomylná od základnej čiary. Čakal som, že Dartová môže byť unavená a tuhá, ale opak bol pravdou. Kaja musela hrať ešte lepšie ako proti Watsonovej. Výrazne jej pomohla spolupráca s trénerom Peťom Huberom. Verím, že to prenesie aj do ďalších zápasov."

Podľa Liptáka sa Slovenky v Budapešti pokúsia prekvapiť. "Je skvelé, že môžeme byť na finálovom turnaji. Konkurencia je obrovská, budeme hrať proti tenistkám, ktoré pravidelne hrali prvú svetovú skupinu. Je to však predsa len iný model, dva single a jeden debl. Pre nás je väčšia šanca prekvapiť. Pre baby to bude vynikajúca skúsenosť. Hrať by sa malo v hale na antuke, ktorá je podobná ako na turnaji WTA v Stuttgarte. Je postavená na gumenej ploche, je trochu rýchlejšia, no stále je to antuka. Dôležité bude, aby naše dievčatá boli v čase konania finálového turnaja v dobrej forme."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok