Steaua chce v Trnave zvíťaziť, Karhan sa teší na kulisu

TA3, SITA
8.8.2012 23:10

Bude to taktická bitka o postup do play-off. Tak vidí zajtrajší duel 3. predkola Európskej ligy tréner Spartaka Pavel Hoftych. Jeho zverenci však majú nad svojím súperom Steuauou Bukurešť výhodu, keďže na jej trávniku vyhrali 1-0.

Steaua chce v Trnave zvíťaziť, Karhan sa teší na kulisu
SITA

V minulotýždňovom prvom meraní síl týchto tímov zvíťazili zverenci trénera Pavla Hoftycha v Bukurešti 1:0, keď sa strelecky v úvode prvého dejstva presadil Martin Mikovič. Posledný slovenský zástupca v pohárovej Európe má tak postup do play-off vo svojich rukách. Rovnako odhodlaní sú však aj rumunskí futbalisti a ich kouč Reghecampf vyhlásil, že jeho zverenci pred týždňom zlyhali pre jedinú chybu v obrane.

"V prvom dueli sme boli lepší, ale Spartak využil našu jedinú chybu a utvoril si tak pred odvetou dobrú východiskovú pozíciu. Pripravujeme sa na všetky možné varianty v odvete. Máme informácie, že o štvrtkový zápas v Trnave je veľký záujem," poznamenal 36-ročný kouč, ktorý počas hráčskej kariéry pôsobil v troch bundesligových kluboch.

"Spartak má dobré mužstvo s výbornou defenzívou a kvalitným prechodom do útoku," dodal Laurentiu Reghecampf, ktorý bude v základnej zostave postrádať v prvom dueli vylúčeného ofenzívneho stredopoliara Tanaseho.

Trnavský lodivod Pavel Hoftych si váži, že fanúšikovia Spartaka majú možnosť opäť vidieť na vlastné oči kvalitné európske mužstvo. "Je to pre nás ocenenie. Európska liga, to je iná kategória ako domáca súťaž. Na odvetný súboj sa dôsledne pripravujeme a nechceme sklamať vypredaný štadión," povedal v stredu na TB kormidelník Trnavy.

Štyridsaťpäťročný rodák z Ústí nad Labem na margo jednogólového náskoku poznamenal: "Samozrejme, že si cením výhru na horúcej rumunskej pôde, o to viac sa budeme snažiť postúpiť. Hrali sme v Bukurešti vlastným štýlom, dali sme gól. Steaua je kvalitný súper s veľkými medzinárodnými skúsenosťami, ale v prvom súboji sme zvíťazili vďaka kolektívnej hre."

Štvrtkový odvetný duel 3. predkola EL UEFA by sa mal hrať pred zaplneným hľadiskom. Do stredajšieho večera organizátori predali 12-tisíc vstupeniek. "Teším sa na zápas, najmä na fantastickú kulisu," povedal kapitán "andelov" Miroslav Karhan. "Sme radi, že sme do Trnavypritiahli ďalšie významné európske mužstvo. Verím, že konečný výsledok bude priaznivý pre nás i našich fanúšikov. Práve na nich sa spoliehame, že budú naším dvanástym hráčom," dodal bývalý slovenský reprezentant a rekordér v počte štartov v najcennejšom drese.

Odvetný zápas 3. predkola EL UEFA sa začne v Trnave vo štvrtok 9. augusta o 19.30 h a povedie ho ukrajinský rozhodca Jevhen Aranovskij. Usporiadatelia vyzývajú divákov, aby prišli na Štadión Antona Malatinského s dostatočným predstihom, pretože jeho brány uzavrú z bezpečnostných dôvodov už o 19.00 h.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok