Klocová postúpila do finále na 1500 m v slovenskom rekorde

SITA, TASR
8.8.2012 21:37

Klocová pôvodne nepostúpila zo stredajšieho semifinále, hoci pri zaokrúhlení na stotiny sekundy mala rovnaký čas ako domáca Laura Weightmanová

Klocová postúpila do finále na 1500 m v slovenskom rekorde
TASR

Slovenská atlétka Lucia Klocová nakoniec neprišla o postup do piatkového finále (21.55) v behu na 1500 metrov na OH v Londýne, keď po podaní protestu slovenskej výpravy ju zaradili ako 13-tu postupujúcu.
V druhom semifinále obsadila 28-ročná Martinčanka 8. miesto v novom slovenskom rekorde 4:02,99 minúty, až na páske ju podľa pôvodných výsledkov predstihla v rovnakom výslednom čase domáca Laura Weightmanová. Klocová sa po hodine smútku mohla radovať. Ani ona nevedela, že sa jej postup rieši a že sa vyriešil v jej prospech.

"Momentálne mám v sebe toľko adrenalínu, že mi je stokrát menej zle ako v pondelok. Prevládal u mňa smútok, teraz radosť, čas je úžasný, vôbec sme s trénerom o takomto výkone neuvažovali. Takých 4:05 áno, to bolo reálne, ale dve tisícpäťstovky za tri dni a ešte zabehnúť takýto čas, tak to ma milo prekvapilo. Celú sezónu ma sprevádzajú samé deviatky, 79, 89, 99, číslo mám 2995, v rozbehu som bola deviata, dnes najskôr o chlp ôsma. Pobežím finále, na novej trati, ktorú nemám nabehanú, je to úžasné."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok