Čínsky lekár bojoval v nemocnici o život, vírusu napokon podľahol

TA3 TASR
6.2.2020 22:14

Čínsky lekár Li Wen-liang, ktorý sa dostal do ťažkostí s úradmi komunistickej krajiny za skoré varovanie pred epidémiou smrtiaceho koronavírusu, tomuto ochoreniu napokon podľahol. Predošlé správy hovorili o tom, že v nemocnici bojuje o život.

"Hlboko túto stratu ľutujeme," uviedla nemocnica s tým, že lekár "sa nešťastne nakazil, keď bojoval proti šíreniu epidémie nového koronavírusu". Svetová zdravotnícka organizácia na Twitteri napísala, že "my všetci by sme mali oslavovať prácu, ktorú (Li) vykonal".

Oftalmológa Li Wen-lianga si predvolala polícia, keď sa v decembri minulého roka snažil varovať iných pred novým koronavírusom. Tridsiateho decembra poslal správu kolegom - lekárom v skupinovom čete a o niekoľko dní si ho zavolali na oddelenie verejnej bezpečnosti, aby podpísal dokument, v ktorom ho obviňujú zo "šírenia fám" o víruse. Bol jedným z ôsmich ľudí vyšetrovaných políciou za tento "čin".

Nové ochorenie, ktoré sa začalo šíriť práve z Wu-chanu, si doteraz vyžiadalo už 563 obetí na životoch, pričom celkový počet nakazených osôb stúpol prudko na 28.200 po celom svete.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok