Schválili rekonštrukciu penziónu pre veteránov, bude stáť milióny

TA3 SITA
5.2.2020 12:02

Vláda odsúhlasila začiatok obstarávania rekonštrukcie objektu Zemplínska šírava – Kúpele, Penziónu pre vojnových veteránov. Návrh na rokovanie predložilo ministerstvo obrany, ktoré pri projekte argumentuje súčasným zlým technickým stavom objektu. Komplexná rekonštrukcia bude stáť podľa predpokladov viac ako 7,7 milióna eur s DPH.

Schválili rekonštrukciu penziónu pre veteránov, bude stáť milióny
TASR/Roman Hanc ilustračné

Rezort obrany spustí projekt ešte tento mesiac, samotná výstavba sa začne pravdepodobne v lete tohto roka a ukončenie rekonštrukcie sa odhaduje na leto 2021. „Hlavným dôvodom realizácie predmetnej akcie je súčasný nevyhovujúci zlý technický stav objektu a potreba vybudovania Penziónu pre vojnových veteránov,“ uvádza sprievodný dokument. Podľa spracovaného stavebného zámeru by malo byť po rekonštrukcii v penzióne 95 izieb a 180 lôžok, z toho 30 izieb s počtom lôžok do 60.

Objekt bude komplexne zrekonštruovaný. Okrem iného sa napríklad vynoví vzduchotechnika, kúrenie či elektroinštalácie. Rekonštruované budú aj strechy či fasáda budov spoločne so zateplením. Náklady budú uhradené z kapitálových výdavkov príspevkovej organizácie Bytová agentúra rezortu ministerstva obrany. Ich presná výška nákladov bude stanovená na základe výsledku verejného obstarávania.

Komplex Zemplínska šírava – Kúpele, Penzión pre vojnových veteránov, bol uvedený do prevádzky ešte v roku 1981.

Témy: Penzión
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok