Riešia Zsuzsovej psychický stav, z výsluchu vylúčili verejnosť

TA3 TASR
4.2.2020 09:55

Súdny proces v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej pokračuje. Témou je duševný stav obžalovaných. Advokát Aleny Zsuzsovej požiadal, aby z jeho výsluchu vylúčili verejnosť. Sudkyňa mu vyhovela s tým, že treba dodržiavať základné ľudské práva a prezumpciu neviny.

Senát Špecializovaného trestného súdu vylúčil verejnosť na časť dokazovania, počas ktorého sa budú vykonávať znalecké posudky z oblasti farmácie, psychológie a psychiatrie týkajúce sa obžalovanej Aleny Zsuzsovej. Súd sa odvolal na ochranu osobných údajov a prezumpciu neviny obžalovanej. Vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka mali vypovedať súdni znalci z odboru psychiatrie a psychológie. Pred senátom Špecializovaného trestného súdu je prítomný z obžalovaných iba Tomáš Szabó.

V pondelok vypovedali pred ŠTS znalci, svedkov obžaloba nateraz vyčerpala. Svoje znalecké posudky vysvetľovali lekárka, antropologička, chemik a dvaja znalci z oblasti balistiky.

Jána Kuciaka a Martinu Kušnírovú zastrelili 21. februára 2018 v ich dome v obci Veľká Mača. Z vraždy novinára a jeho snúbenice sú obžalovaní Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó a Miroslav Marček. Marian Kočner si mal podľa prokuratúry objednať Kuciakovu vraždu z pomsty za články o jeho ekonomickej trestnej činnosti. K vražde novinára sa priznal Zoltán Andruskó, ktorý je už za ňu právoplatne odsúdený. K samotnej streľbe sa priznal Miroslav Marček, v prípade je naďalej obžalovaný. Údajný objednávateľ Marian Kočner, sprostredkovateľka Alena Zsuzsová a jeden z vykonávateľov Tomáš Szabó naďalej trvajú na svojej nevine.

V pondelok vypovedali pred ŠTS znalci, svedkov obžaloba nateraz vyčerpala. Svoje znalecké posudky vysvetľovali lekárka, antropologička, chemik a dvaja znalci z oblasti balistiky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok