Gál odvolal predsedníčku Okresného súdu, zlyhala ako manažérka

TA3 TASR
3.2.2020 17:05

Minister spravodlivosti Gábor Gál odvolal z funkcie predsedníčku Okresného súdu v Považskej Bystrici Helenu Loduhovú. Dôvodom je manažérske zlyhanie. Funkcia jej zanikla 28. januára.

Gál odvolal predsedníčku Okresného súdu, zlyhala ako manažérka
SITA/Branislav Bibel (ilu)

Ako informovala hovorkyňa rezortu spravodlivosti Zuzana Drobová, dôvodom odvolania Loduhovej z funkcie je manažérske zlyhanie pri finalizácii kúpy budovy pre OS Považská Bystrica a následne aj pri príprave presťahovania súdu do novej budovy.

Okresný súd v Považskej Bystrici sídli momentálne v administratívnej budove štátnych orgánov na Štúrovej ulici. Pre nevyhovujúce priestory hľadal súd nové miesto.

„Okresný súd v Považskej Bystrici realizoval koncom minulého roku nákup budovy na Školskej ulici a aktuálne rieši presťahovanie do nových priestorov. Nákup realizoval priamo OS, ktorý je organizáciou s právnou subjektivitou. Ministerstvo spravodlivosti SR na nákup iba vyčlenilo rozpočtové prostriedky v celkovej výške viac ako 4,28 milióna eur, ktoré prostredníctvom Krajského súdu Trenčín pridelilo OS Považská Bystrica,“ doplnila Drobová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok