Koronavírus má prvú obeť mimo Číny, prišla z epicentra nákazy

TA3 TASR
2.2.2020 08:01

Nový koronavírus označený 2019-nCoV si na Filipínach vyžiadal prvú obeť na živote. Zároveň ide o prvý prípad úmrtia v súvislosti s týmto infekčným ochorením mimo územia Číny. S odvolaním sa na nedeľňajšie vyhlásenie Svetovej zdravotníckej organizácie o tom informovala agentúra AFP.

"Ide o prvé úmrtie mimo Číny," uviedol predstaviteľ WHO pre Filipíny Rabindra Abeyasinghe s tým, že "nejde o miestny prípad, ale o pacienta ktorý pricestoval z epicentra nákazy".

Obeťou je podľa AFP Číňan z mesta Wu-chan v čínskej provincii Chu-pej. Do krajiny pricestoval spolu so ženou, ktorá sa stala prvým potvrdeným prípadom nákazy na Filipínach a ktorá sa momentálne zotavuje v nemocnici. Daná správa bola zverejnená len krátko po tom, ako filipínska vláda oznámila, že zakáže vstup do krajiny všetkým návštevníkom prichádzajúcim z Číny.

Počet obetí nového koronavírusu v Číne stúpol na 304, potvrdených prípadov je 14 380. Koronavírus podobný pôvodcovi ochorenia SARS dostal označenie 2019-nCoV. Doteraz neznámy vírus spôsobujúci zápal pľúc sa prenáša z človeka na človeka. Prvýkrát ho zaznamenali koncom roka 2019 práve v meste Wu-chan.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok