Bábika Barbie bude bez vlasov, s poruchami i na vozíku

TA3 ČTK
29.1.2020 13:49

Výrobca bábik Barbie, firma Mattel, uviedol na trh nový model, aby rozšíril ich rozmanitosť. Nové prírastky do série Barbie Fashionistas predstavuje napríklad Barbie bez vlasov alebo s kožnou poruchou vitiligo.

Bábika Barbie bude bez vlasov, s poruchami i na vozíku
SITA/AP

V prehlásení firma Mattel uviedla, že prostredníctvom nových modelov bábik chce prezentovať  "pestrý a rozmanitý pohľad na krásu a módu". K holohlavej bábike firma uviedla: "Keď dievčatko z akéhokoľvek dôvodu príde o vlasy, môže sa stotožniť s bábikou z tejto série." A pokiaľ ide o vitiligo, pri ktorom sa z kože stráca pigment, bábika zobrazujúca túto poruchu podľa firmy Mattel zaznamenala najviac kladných ohlasov, keď jej prototyp spoločnosť zverejnila ma svojom Instagrame.

Firma tiež rozšírila sériu bábik o modely s protetickými končatinami a vyrába i bábiky na vozíku, ktoré boli vlani najpredávanejšie zo série Barbie Fashionista v Británii. Na vzniku prvej bábiky s protetickou končatinou Mattel spolupracoval s Morgan Reevesovou, 13-ročnou aktivistkou, ktorá sa narodila bez ľavého predlaktia.

Mattel začal rozširovať sériu svojich bábik a ponúkať širšiu škálu rôznych odtieňov pleti, farby očí, druhu vlasov a oblečenia po kritike, že Barbie propaguje nerealistický ideál štíhlej belošky. V roku 2017 firma uviedla na trh prvú Barbie v moslimskej šatke hidžáb.

Témy: Instagram Mattel
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok