Slovenský štvorkajak postúpil priamo do finále

SITA
7.8.2012 11:25

Slovenský štvorkajak rýchlostných kanoistov v zložení Peter Gelle, Martin Jankovec, Erik Vlček a Juraj Tarr postúpil na olympijských hrách v Londýne priamo do A-finále na 1000 m.

Slovenský štvorkajak postúpil priamo do finále
SITA

Slováci na vode v areáli Eton Dorney viedli od prvého utorňajšieho medzičasu a v cieli mali pred druhými Nemcami náskok 1,814 s. Z päťčlennej rozjazdy postúpil priamo do finále jej víťaz, ďalšie štyri lode budú bojovať o účasť v súbojoch o medaily v semifinále.

"Nemám rád takýto postupový kľúč, keď sa človek musí rozhodnúť, či to riskne, alebo bude šetriť silami. My sme si povedali, že je to prvá jazda, vyskúšame, ako to pôjde. V polovici trate sme sa chceli definitívne rozhodnúť, či to potiahneme, alebo vypustíme. Na päťstovke sme videli, že máme náskok a ešte dosť síl. Dokázali sme udržať rýchlosť lode, Peťo Gelle ešte zdvihol frekvenciu pádlovania a vyšlo nám to," povedal v cieli Erik Vlček.

"Do päťsto metrov to bolo úplne super. Urobili sme si veľký náskok. V druhej polovici to už bolo trochu rozhádzané, ale dokázali sme odraziť nemecký záver. Sme veľmi spokojní s priamym postupom. Verím, že nás to povzbudí do finále a dokážeme prekvapiť súperov aj v ňom," pridal sa zadák lode Juraj Tarr.

"Celkom slušne sme to zvládli," usmieval sa v cieli nováčik pod piatimi kruhmi a najmladší člen posádky Martin Jankovec. Olympijskú premiéru mal za sebou, k tomu bonus v podobe víťazstva a priameho postupu do finále. "Trémička nebola takmer žiadna, viem stresovať oveľa viac na oveľa menších pretekoch. Zvládol som to. Nebola to celkom ideálna jazda, sedeli sme trochu nakrivo, nebolo to príliš komfortné, najmä druhých päťsto metrov. V závere sa na nás tlačili Nemci, počuli sme ich, ako sa povzbudzujú a snažia sa nás dobehnúť, ale našťastie to pre nás dobre dopadlo. Sme radi," uzavrel Martin Jankovec.

Finále štvorkajaka je na programe vo štvrtok 9. augusta o 9.48 h miestneho času (10.48 SELČ).



Výsledky - rýchlostná kanoistika:
Muži - 1000 m:
K4 - I.: 1. Slovensko (Peter Gelle, Martin Jankovec, Erik Vlček, Juraj Tarr) 2:55,173

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok