Výbor NR SR sa bude zaoberať Dankovými výrokmi o prezidentke

TA3 SITA
27.1.2020 16:19

Výrokmi predsedu parlamentu Andreja Danka SNS na adresu prezidentky Zuzany Čaputovej sa bude zaoberať Mandátový a imunitný výbor NR SR ešte do volieb. Predseda výboru Juraj Blanár informoval, že výbor sa stretne 4. februára. Podpredseda mandátového a imunitného výboru Branislav Gröhling SaS verí, že výbor sa naozaj stretne a celá vec „nevyšumí“.

Výbor NR SR sa bude zaoberať Dankovými výrokmi o prezidentke
SITA/Branislav Bibel

Podnet na Danka predložil poslanec klubu SaS Ondrej Dostál za jeho výroky na poslednej schôdzi NR SR, ktorá sa konala 21. januára. Predseda snemovne sa vyjadril, že k prezidentke „nechová žiadnu dôstojnosť“. Povedal tiež, že Prezidentský palác si bude ctiť, keď bude „apolitický a nebude slúžiť feťákom ako ste vy“, čo bol odkaz poslancovi Martinovi Poliačikovi (PS).

Napriek výzvam viacerých poslancov sa Danko priamo na schôdzi neospravedlnil. SNS neskôr vydala tlačovú správu, v ktorej sa okrem iného uvádza, že Danko rešpektuje funkciu aj úrad prezidentky, má však problém s tým, že sa nespráva apoliticky.

Prezidentka Čaputová v nedeľu v relácii TV Markíza Na telo povedala, že výroky Danka nebude komentovať a nežiada od neho ospravedlnenie. „Bolo mi jasné, keď som vstupovala do politiky, že tam budú aj osobné útoky. Ja nebudem venovať energiu osobným útokom,“ uviedla prezidentka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok