Čierna ovca PS/Spolu. Kandidát do NR SR zverejňoval rasistické statusy

TA3
27.1.2020 14:19

99,5% Cigánov si zaslúži guľku. Aj takýmto spôsobom prispieval v minulosti na sociálne siete Erik Radačovský, ktorý je aktuálne na 87. mieste kandidátky PS/Spolu. Táto koalícia sa pritom ostro vyhraňuje proti fašizmu, rasizmu a extrémizmu a na námestiach miest a obcí prichádza do stretov s členmi ĽSNS. Radačovský sa dnes za svoju minulosť hanbí.

Čierna ovca PS/Spolu. Kandidát do NR SR zverejňoval rasistické statusy
Facebook.com/Michal Truban

O Radačovského minulosti z rokov 2012 až 2014 informovali Aktuality. „Cigáni v posilke, no smrad jak po opicoch,“ napísal podľa portálu v máji 2012. „Toto sú ľudia? To sú opice, ktoré treba strieľať všetkých. A som rasista a čo dopi*i,“ napísal krátko potom. „Ľudia proti rasizmu sú ko*oti, aj všetci, čo obraňujú tie čierne hovädá… A moralisti, naserte si,“ nebral si servítku pred ústa v septembri 2012.

ooo_ac1100ae-e365-7254.jpg

24-ročný politik svoje názory z minulosti ľutuje a priznáva, že v puberte bol fanúšikom Mariana Kotlebu. Neskôr sa však vraj zmenil a dnes je presvedčený, že ľudia sú si rovní. "Neskôr som spoznal svet. Videl som, ako dokážu žiť mnohé národnosti pokope v harmónii a že nenávisť nie je cesta. Vo veku, kedy som vstúpil do dospelosti, som sa zmenil. Dnes je zo mňa úplne iný človek," uviedol v aktuálnom statuse na Facebooku. Za svoju minulosť sa hanbí a každému, ktorého sa jeho konanie dotklo, sa ospravedlňuje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok