Mikloš ponuku na kreslo viceprezidenta EBRD zatiaľ nedostal

tasr
7.8.2012 08:22

Exminister financií Ivan Mikloš má byť podľa Hospodárskych novín v hre o kreslo viceprezidenta Európskej banky na obnovu a rozvoj. Vysoký post v Londýne sa uvoľní na jeseň po Janovi Fischerovi, ktorý sa rozhodol kandidovať na českého prezidenta. Mikloš však uviedol, že ponuku nedostal.

Mikloš ponuku na kreslo viceprezidenta EBRD zatiaľ nedostal
SITA

Exminister financií a poslanec SDKÚ Ivan Mikloš zatiaľ nedostal žiadnu ponuku na obsadenie postu v medzinárodnej finančnej inštitúcii. Uviedol to dnes samotný Mikloš v písomnom stanovisku na margo informácií Hospodárskych novín. Tie informovali, že by exminister mohol obsadiť post viceprezidenta Európskej banky na obnovu a rozvoj (EBRD).

"Žiadnu ponuku som nedostal, a teda som žiadnu nemohol ani prijať. Ak bude EBRD alebo iná medzinárodná inštitúcia vypisovať konkurz na riadiace miesta, ktoré by ma mohli zaujímať, tak budem o tom uvažovať. Zatiaľ EBRD žiadny takýto konkurz nevypísala a nezverejnila," konštatoval Mikloš.

Podľa HN Mikloš by mohol obsadiť post po súčasnom viceprezidentovi EBRD Janovi Fischerovi. Ten by mal svoju stoličku opustiť, keďže sa bude uchádzať o stoličku českého prezidenta. Ak by Mikloš po odstupe Fischera kandidoval a uspel, v parlamente by ho zrejme nahradil exminister školstva Eugen Jurzyca (SDKÚ-DS).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok