Zlyhal som, podávam demisiu, vyhlásil Sólymos po incidente

TA3 TASR SITA
23.1.2020 11:36

Minister László Sólymos po incidente v reštaurácii v bratislavskom centre, po ktorom ho aj s bratom zadržala polícia, vyhlásil, že podáva demisiu. Svoje správanie odôvodnil ťažkou životnou situáciou v rodine. Na jeho krok už reagovali prezidentka, premiér i materská strana.

Štvorročná práca prekrytá jediným krokom

„Zažívam veľmi ťažké obdobie vo svojom rodinnom živote. V tejto zložitej a vypätej emočnej situácii som sa zachoval zle a pre mňa osobne nezvyčajne," začal Sólymos. Podľa Plus 7 Dní minister počas incidentu hovoril, že mu umiera matka. "Som jednoducho človek a zlyhal som. Majiteľom reštaurácie sa ospravedlňujem a všetky škody, ktoré som spôsobil, uhradím. Ospravedlňujem sa každému, koho sa moje včerajšie správanie právom dotklo. Ospravedlňujem sa svojej rodine, kolegom na ministerstve, spolustraníkom aj verejnosti," sypal si minister popol na hlavu.

Uviedol, že je pripravený niesť za svoje zlyhanie zodpovednosť. "Je mi ľúto, že moja štvorročná tvrdá práca je ukončená jedným chybným krokom. Dnes podávam demisiu," povedal vo svojom vyhlásení László Sólymos.

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme Sólymosovu demisiu. O tom, koho poverí riadením rezortu, bude informovať na budúci týždeň, uviedol hovorca prezidentky Martin Strižinec.

Prezidentka demisiu prijme

Na jeho krok reagovala aj prezidentka s tým, že Sólymosovu demisiu prijme. O tom, koho poverí riadením rezortu, bude informovať na budúci týždeň, uviedol hovorca prezidentky Martin Strižinec. „Predseda vlády SR Peter Pellegrini oceňuje krok ministra životného prostredia Lászlóa Sólymosa ako gesto politickej kultúry," zareagoval úrad vlády.

Solýmosova strana Most-Híd uviedla, že rešpektuje jeho rozhodnutie. Podľa strany sa rozhodol sa niesť dôsledky svojho konania a prijal politickú zodpovednosť. „Je nám ľúto, čo sa stalo. Vieme, že László Sólymos prežíva jedno z najťažších období svojho života. Okrem toho, že sme politici, sme aj ľudia,“ uviedla hovorkyňa strany Klára Magdeme.

Opilecký konflikt v reštaurácii

Podpredsedu vlády a ministra životného prostredia Sólymosa zadržali po konflikte, do ktorého sa v reštaurácii v centre Bratislavy zaplietol so svojim bratom. Dvojica sa mala pod vplyvom alkoholu pohádať s personálom. Keď súrodencov vykázali z reštaurácie, Sólymosov brat mal kopnúť do sklenenej výplne dverí a rozbiť ju. Zasahovali aj zdravotníci, ktorí ošetrili jedného zamestnanca reštaurácie. Bratov zadržali a neskôr prepustili. Polícia začala trestné stíhanie pre výtržníctvo a poškodzovanie cudzej veci.

„Predseda vlády SR Peter Pellegrini oceňuje krok ministra životného prostredia Lászlóa Sólymosa ako gesto politickej kultúry," zareagoval na ministrovo odstúpenie tlačový odbor úradu vlády.

Predseda vlády Peter Pellegrini ráno po incidente uviedol, že je "znepokojený medializovanými nočnými udalosťami" zo strany ministra životného prostredia. So Sólymosom hovoril a požiadal ho, aby predstúpil pred verejnosť, vysvetlil svoje správanie a ospravedlnil sa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok