V Austrálii sa zrútilo hasičské lietadlo, obeťami sú Američania

TA3 TASR
23.1.2020 08:31

Traja Američania prišli o život pri havárii hasičského lietadla, ktoré v horských oblastiach štátu Nový Južný Wales na juhovýchode Austrálie bojovalo s lesnými požiarmi. Lietadlo typu C-130 Lockheed patrilo americkej spoločnosti Coulson Aviation, ktorá stratu lietadla potvrdila.

Shane Fitzsimmons z hasičského zboru povedal, že všetky tri osoby na palube boli Američania. Hasičom sa podarilo nájsť trosky lietadla, nenašli však žiadnych preživších. Premiérka Nového Južného Walesu Gladys Berejiklianová takisto potvrdila haváriu lietadla i smrť troch osôb.

Vzhľadom na lesné požiare bolo vo štvrtok uzavreté letisko v austrálskom hlavnom meste Canberra. Úrady tiež vyzvali obyvateľov východných predmestí hlavného mesta, aby si hľadali úkryt, a niektorých vyzvali, aby okamžite opustili svoje domovy.

Dážď a pokles teplôt koncom minulého týždňa hasičom umožnil dostať plamene pod kontrolu. V stredu však v tejto oblasti opäť zaznamenali vysoké teploty a vietor. Na území Nového Južného Walesu stále horí viac ako 60 požiarov. Lesné požiare na východnom pobreží Austrálie si od septembra 2019 vyžiadali životy 29 ľudí, usmrtili milióny zvierat a zničených bolo vyše 2500 domov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok