Zrušili obvinenie bývalého generálneho prokurátora Trnku

TA3 TASR SITA
21.1.2020 15:53

Najprv šokoval ako aktér audio- a video nahrávky, potom ho obvinili, zadržala ho NAKA, na druhý deň ho prepustili a teraz zrušili aj jeho obvinenie. Bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka zažíva turbulentné obdobie.

Bývalému generálnemu prokurátorovi Dobroslavovi Trnkovi zrušili obvinenie súvisiace s kauzou Tipos a tiež pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa.

O zrušení obvinenia rozhodol prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry, ktorý rozhodol aj o jeho prepustení. „Dnes nám bolo doručené uznesenie prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry, ktorým zrušil uznesenie vyšetrovateľa národnej kriminálnej agentúry o začatí trestného stíhania a súčasne o vznesení obvinenia osobe D. T. pre zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa," uviedla polícia.

Trnku mohla verejnosť v poslednom čase vidieť aj počuť na nahrávkach, ktoré boli urobené tajne, zrejme Marianom Kočnerom. Na audiozázname čelí Kočnerovmu hnevu preto, lebo údajne nahrávkou Gorily vydieral finančníka Jaroslava Haščáka. Kočnera nahnevalo to, že ho mal pri tejto aktivite obísť. Tajne urobená videonahrávka z jeho kancelárie ho zas zachytáva pri rozhovore s Jánom Počiatkom, s ktorým vulgárne preberali kauzu Lemikon/Tipos.

O zrušení obvinenia informoval portál Aktualít.

"Radšej nerobiť nič, ako vytvoriť zmätočné konania," skonštatoval predseda parlamentu a SNS Andrej Danko pred novinármi v súvislosti so zrušením obvinenia voči Trnkovi. "Mám veľmi málo informácií na to, aby som hodnotil veci desať rokov dozadu, ale v každom prípade verím, že policajti alebo prokurátori vedia, čo robia," doplnil s tým, že nechápe, ako mohol mať generálny prokurátor v kancelárii kameru.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok