V západoslovenskom derby tesná výhra Slovana nad domácou Trnavou

TA3
5.8.2012 23:10

Nový tréner "belasých" Samuel Slovák len pár dní po príchode na lavičku zažil víťaznú premiéru a hneď v ostro sledovanom derby dvoch tradičných rivalov. Spartak ani v treťom domácom ligovom zápase v novej sezóne nedokázal získať všetky body, keď predtým remizoval s Košicami (0:0) a Myjavou (1:1).

V západoslovenskom derby tesná výhra Slovana nad domácou Trnavou
TASR

Spartak Trnava - Slovan Bratislava 0:1 (0:1)
Gól: 45.+1 Hlohovský. Rozhodoval: Sedlák, ŽK: Mikovič, Stožický - Kopúnek, Grendel, Bagayoko, Milinkovič, 8544 divákov.

zostavy a striedania:

FC Spartak Trnava: Raška - Habánek (62. Stožický), Janečka, Čvirik, Hanzel - Kaščák (46. Gross), Karhan - Sabo, Čarnota, Gašparík (83. Mikinič) - Mikovič
ŠK Slovan Bratislava: Putnocký - Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Lukšík - Milinkovič (64. Peltier), Grendel, Kopúnek, Hlohovský - Halenár (66. Szarka), Šebo (89. Hudák)

V 5. minúte ako prví pohrozili hostia, s technickou strelou Hlohovského si však Raška bez väčších problémov poradil. Spartak odpovedal delovkou Mikoviča, ktorú v 9. minúte zastavilo brvno. Skóre atraktívneho duelu mohol otvoriť Šebo, jeho krížny pokus však Raška vyrazil končekmi prstov na roh. Šebo bol pri streleckej chuti, v 26. minúte sa infiltroval do domácej šestnástky a opäť vyskúšal pozornosť Rašku, ten však jeho prízemnú strelu kryl.

V 33. minúte po prekvapivom krížnom centri takmer udreli domáci, ale hlavička Saba v záklone mierila nad bránu Slovana. V závere sa neujala ani ďalekonosná strela Čvirika, s ktorou nemal Putnocký veľa práce. Keď už sa zdalo, že gól v úvodnom dejstve nepadne, defenzíva Spartaka nedokázala vo vlastnom pokutovom území odkopnúť ľahkú loptu a dobiedzajúci Hlohovský ju nekompromisne poslal do siete - 0:1.

Slovan mohol v 53. minúte pridať druhý gólový úder, ale Šebo po peknej prihrávke z krídla úplne voľný pred opustenou bránou kopol do lopty príliš slabo a Hanzel ju stihol odkopnúť do bezpečia. O štyri minúty neskôr Gross naservíroval loptu na hlavu Mikoviča, ten však zostal zaskočený a namiesto gólového klinca namieril vedľa brány. Snaha Spartaka o vyrovnanie narážala na plasticky fungujúcu obranu hostí, navyše svoju rolu zohrala aj únava zo štvrtkového duelu v Bukurešti.

Slovanistom sa po zmene strán otvoril priestor na brejky a v 68. minúte po jednom z nich Lukšík jedovatou strelou prinútil Rašku k zákroku. V 76. minúte "belasých" druhýkrát v zápase zachránila konštrukcia brány - lopta sa po hlavičke Mikoviča odrazila od žrde smerom do brány, Putnocký však vytiahol bravúrny reflexívny zákrok a zabránil gólu. Brankár Slovana sa vyznamenal aj v 85. minúte, opäť po hlavičke agilného Mikoviča. Po vyrovnanom priebehu by zápasu svedčala remíza, napokon si však Slovan odviezol z Trnavy cenné tri body.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok