Šéf ŠTS vraj najprv nepovolil prehliadku u Kočnera, chcú jeho koniec

TA3 SITA
17.1.2020 12:34

Predseda Špecializovaného trestného súdu Michal Truban podľa Denníka N najprv nedal súhlas na prehliadky u Mariana Kočnera. Jeho meno sa malo objaviť aj v Kočnerových motákoch. Podľa SaS je tento sudca spájaný s obžalovaným podnikateľom, ale tiež so Štefanom Harabinom a liberáli žiadajú ministra spravodlivosti Gábora Gála, aby ho odvolal.

Šéf ŠTS vraj najprv nepovolil prehliadku u Kočnera, chcú jeho koniec
SITA/Ľudovít Vaniher

„Aj keď sa jeho funkčné obdobie kráti, Slovensko potrebuje na tomto poste niekoho, kto nie je spojiteľný s Harabinom, Ficovou vládou, Kočnerom a zabíjačkovými advokátmi. Strana Most-Híd, ktorej patrí rezort spravodlivosti vo vláde, by sa mala postaviť čelom ku skutočnosti, že zodpovedá za to, či budú ďalej pokračovať pochybnosti o tom, ako prebiehajú a budú prebiehať trestné konania so štátno-mafiánskymi figúrami,“ uviedol poslanec Alojz Baránik.

Podľa strany SaS je neprípustné, aby bol Truban naďalej predsedom súdu, pretože je to „človek, ktorý hatí rýchly priebeh konaní a používa právnické výhovorky na to, aby vo výsledku boli zvýhodnení smerácki korupčníci,“ uzavrel Alojz Baránik.

Meno šéfa súdu sa malo údajne objaviť aj v odkazoch Mariana Kočnera na takzvaných motákoch. Zároveň bola dcéra predsedu Trubana náhodným výberom ustanovená ako náhradná advokátka Mariana Kočnera v prípade, že by bol jeho súčasný právnik potrestaný Slovenskou advokátskou komorou. Truban akékoľvek kontakty s obžalovaným Marianom Kočnerom odmietol.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok