V predposlednej etape Rely Dakar skončil Svitko na 15. mieste

TA3 TASR
16.1.2020 16:49

Slovenský motocyklista Štefan Svitko obsadil v 11. etape motoristických pretekov Rely Dakar 15. miesto. Na víťaza Quintanillu stratil takmer 18 minút.

Slovenský motocyklista Štefan Svitko na KTM obsadil v 11. etape motoristických pretekov Rely Dakar 15. miesto so stratou 17:58 minút na víťazného Čiľana Pabla Quintanillu. V celkovom poradí klesol o jednu priečku na 11. pozíciu. Štvrtkový špeciál zo Shubaytahu do Haradhu mal dĺžku 379 km.

Predposlednú etapu vyhral Quintanilla na Husqvarne len o deväť sekúnd pred Rakúšanom Matthiasom Walknerom na KTM. Tretí skončil Argentínčan Luciano Benavides s mankom dve minúty a 48 sekúnd. Quintanilla vďaka triumfu stiahol stratu v celkovom poradí na lídra Rickyho Brabeca z USA (Honda) na 13 minút a 56 sekúnd. Tretí Toby Price z Austrálie (KTM) stráca 22:34 minút. Svitko klesol na 11. miesto a pred záverečnou 12. etapu má manko na lídra 2:08:20 hodiny, za desiatym Andrewom Shortom z USA (Husqvarna) zaostáva len o necelé dve minúty.

V súťaži automobilov zvíťazil Francúz Stephane Peterhansel na Mini len o desať sekúnd pred Katarčanom Nasserom Al-Attiyahom (Toyota) a získal štvrtý etapový triumf na prebiehajúcom ročníku Dakaru. Tretí Španiel Carlos Sainz (Mini) zaostal o vyše osem minút, no udržal si vedenie v celkovom poradí. Pred poslednou etapou má náskok 10:17 minút pred druhým Al-Attiyahom, Peterhansel je len o šesť sekúnd pozadu. Piatková 12. etapa povedie z Haradhu do turistického centra Qiddiya a špeciál meria 374 km.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok