Polícia pátra po mužovi, ktorý lúpil v bratislavskej záložni

SITA
4.8.2012 15:04

Polícia pátra po neznámych páchateľoch dvoch piatkových lúpežných prepadnutí v Bratislave. V prvom prípade vo večerných hodinách páchateľ oslovil na ulici zamestnankyňu záložne, ktorá práve opustila pracovisko.

Polícia pátra po mužovi, ktorý lúpil v bratislavskej záložni
TASR

Pod hrozbou zbrane prinútil ženu vrátiť sa späť na Tomášikovu ulicu. V priestoroch záložne odcudzil šperky a finančnú hotovosť. Spôsobil tak škodu za takmer 36-tisíc eur. Zamestnankyňa sa pri incidente nezranila. Vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže. Páchateľom bol muž vo veku 20 až 25 rokov, približne 185 cm vysoký. Mal krátke hnedé vlasy, tmavé oči a na pravom líci jazvy po akné. V čase lúpežné prepadnutia mal oblečené krátke rifľové nohavice, sivú mikinu s kapucňou a so žltým nápisom v prednej časti. Obuté mal biele tenisky.

V druhom prípade krátko po 22:00 na Miletičovej ulici dvaja ozbrojení neznámi páchatelia lúpežne prepadli 20-ročného muža. Najprv od neho pod hrozbou zbrane žiadali peniaze, potom na neho jeden z páchateľov fyzicky zaútočil. Z vrecka nohavíc mu odcudzili hotovosť vo výške viac ako 1 600 eur. Muž zranenia neutrpel. Polícia pátra po mužoch približne 175 cm vysokých. Jeden je štíhlej a druhý strednej postavy. V čase lúpežného prepadnutia boli oblečení v čiernom a tváre si maskovali kuklami. Vyšetrovateľ už v tomto prípade začal trestné stíhanie vo veci zločinu lúpeže formou spolupáchateľstva.

Agentúru SITA informovala bratislavská policajná hovorkyňa Petra Hrášková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok