Harry a Meghan končia. Vzdávajú sa svojich kráľovských úloh

TA3 ČTK SITA
8.1.2020 21:01

Britský princ Harry a jeho manželka Meghan sa vzdajú svojich úloh v kráľovskej rodine a začnú pracovať, aby sa stali finančne nezávislými. Vojvoda a vojvodkyňa zo Sussexu to oznámili na instagrame. Doplnili, že svoj čas chcú rozdeliť medzi Veľkú Britániu a Severnú Ameriku. Naďalej si však budú ctiť záväzky voči kráľovnej a organizáciám, nad ktorými prevzali patronát.

Vojvodkyňa Meghan a princ Harry sa chcú postupne oslobodiť od povinností vyplývajúcich z ich príslušnosti ku kráľovskej rodine. Ako napísali v zatiaľ pomerne kusom stanovisku, ktoré zverejnili v stredu večer, chcú "odstúpiť z pozície vyššie postavených členov kráľovskej rodiny".

Zároveň oznámili, že chcú odteraz svoj čas deliť medzi Britániu a Severnú Ameriku. "Po mnohých mesiacoch zvažovania a interných diskusií sme sa rozhodli, že tento rok začneme s prechodom smerom k progresívnej novej role v rámci tejto (kráľovskej - pozn. SITA) inštitúcie. Plánujeme odstúpiť ako ´vyššie postavení´ členovia kráľovskej rodiny a pracovať na tom, aby sme sa stali finančne nezávislí, popri čom budeme naďalej plne podporovať Jej veličenstvo kráľovnú," napísali Meghan s Harrym.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok