Štrajk kamionistov sa rozšíril na východ krajiny, zablokovali cestu

TA3 TASR
8.1.2020 15:23

Štrajkujúci autodopravcovia a farmári v stredu krátko predpoludním zablokovali štátnu cestu 1/17, a to celú kruhovú križovatku Haniska od obce Haniska až po košickú mestskú časť Šebastovce.

"Tento úsek cesty je momentálne neprejazdný," upozorňuje na to Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Košiciach na sociálnej sieti. Polícia je na mieste, žiada však vodičov, aby sa tomuto úseku vyhli.

Taktiež Košický samosprávny kraj upozorňuje obyvateľov na to, že niektoré spoje prímestskej dopravy môžu pre štrajk nákladných dopravcov vynechať alebo meškať. "Rovnako ako osobná automobilová doprava aj autobusy stoja zablokované v zápchach. Aktuálne registrujeme problémy smerom na obec Haniska a Valaliky, kde autobusy prímestskej dopravy stoja v zápche," uviedla hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková.

Štrajk autodopravcov, ktorý vyhlásila Únia autodopravcov Slovenska a podporila ho Iniciatíva poľnohospodárov, trvá od utorka 7. januára. Únia žiada 50-percentné zníženie cestnej dane a pozastavenie výberu mýta do určenia nového správcu mýta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok