Po Slovensku stiahli vojakov z nepokojného Iraku i ďalšie krajiny

TA3 TASR
7.1.2020 13:56

Štrnásť chorvátskych vojakov pôsobiacich v Iraku presunuli do Kuvajtu z dôvodu napätia na Blízkom východe, ktoré eskalovalo po zabití popredného iránskeho generála útoku Američanov v Bagdade. Oznámilo to chorvátske ministerstvo obrany. Ďalšie kroky Záhreb podnikne v konzultácii so spojencami v NATO.

Po Slovensku stiahli vojakov z nepokojného Iraku i ďalšie krajiny
SITA/AP

Vojakov z Iraku postupne odsúva rastúci počet európskych krajín. Po avizovaní odchodu časti nemeckého kontingentu Bundeswehr oznámil, že presunul do susedného Jordánska a Kuvajtu 35 svojich príslušníkov, pričom 117 nemeckých vojakov zatiaľ zostáva v kurdskej oblasti na severe Iraku.

Slovenskí vojaci umiestnení v Iraku na výcvikovej misii Severoatlantickej aliancie boli dočasne premiestnení do inej nešpecifikovanej krajiny, ako oznámil v utorok Úrad vlády SR.

Slovinsko zasa oznámilo, že jeho šesť vojakov zostáva v Iraku, kde pôsobia na základni v Arbíle na severe krajiny. Slovinské ministerstvo obrany však zdôraznilo, že situáciu nepretržite monitoruje a ďalšie rozhodnutia urobí na základe budúceho vývoja.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok