O vydanie Babiša v známej kauze žiadať nebudú. Uviedli dôvod

TA3 TASR
3.1.2020 15:50

V súvislosti s obnovením trestného stíhania českého premiéra Andreja Babiša v kauze rekreačnej farmy Čapí hnízdo nebude štátny zástupca Jaroslav Šaroch znovu žiadať Poslaneckú snemovňu o jeho vydanie. Uviedol to v piatok hovorca Mestského štátneho zastupiteľstva Aleš Cimbala.

O vydanie Babiša v známej kauze žiadať nebudú. Uviedli dôvod
TASR

Informoval spravodajský portál Novinky.cz. Dôvodom podľa Cimbalu je, že proti Babišovi sa stále vedie rovnaké trestné stíhanie, na ktoré už bol vydaný. Trestné stíhanie Babiša a ďalších osôb v prípade zastavilo Mestské štátne zastupiteľstvo v polovici septembra 2019. O obnovení stíhania rozhodol vlani v decembri najvyšší český štátny zástupca (prokurátor) Pavel Zeman.

Zeman totiž uviedol, že v Šarochovom rozhodnutí boli skutkové i právne nedostatky. Definitívne bolo zastavené stíhanie Babišových príbuzných. Stíhaný je naďalej Babiš a členka spoločnosti Farma Čapí hnízdo Jany Mayerová.

Babiš bol v októbri 2017 pre postup pri financovaní Farmy Čapí hnízdo obvinený z dotačného podvodu a z poškodzovania finančných záujmov Európskej únie. Vlani v apríli ho policajti navrhli obžalovať. Spolu s ním bolo v kauze pôvodne stíhaných desať ľudí vrátane jeho manželky. Babiš vinu odmieta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok