Polícia sa presúva na lyžiarske svahy, bude tam hliadkovať

TA3 TASR
31.12.2019 10:13

Po prvýkrát budú policajti dohliadať na bezpečnosť aj priamo na lyžiarskych svahoch. Riešiť budú nielen trestnú činnosť, ale napríklad aj úrazy na zjazdovkách. Ako informoval hovorca Prezídia PZ Michal Slivka, príslušníci policajného zboru riešia trestnú činnosť všade tam, kde sa vyskytne, teda aj v zimných strediskách alebo vysokohorských chatách.

Polícia sa presúva na lyžiarske svahy, bude tam hliadkovať
SITA/Marek Mrviš (ilu)

Tohtoročnou zmenou oproti minulosti je aktívna prítomnosť policajtov priamo na svahoch. V aktuálne prebiehajúcej zimnej sezóne tak verejnosť môže pri vlekoch, na zjazdovkách, v konečných staniciach ale aj na chatách stretnúť zmiešané hliadky v zložení policajt a príslušník Bezpečnostno-operatívnej jednotky Horskej záchrannej služby.

K dispozícii tak budú ihneď v prípade nepríjemností, ale svojou prítomnosťou budú na okolie pôsobiť preventívne. Ich úlohou bude aj dokumentovanie a následné vyšetrovanie ťažkých úrazov, ktoré boli zavinené inou osobou. Policajti sa budú počas výkonu služby v zimných strediskách zameriavať na najčastejšie problémy lyžiarov, akými sú napríklad agresívne správanie návštevníkov v podnapitom stave, krádeže osobných vecí alebo agresívne jazdy dovolenkárov spôsobujúcich zrážky a nebezpečenstvo pre svoje okolie.

V teréne sa budú pohybovať aj za pomoci snežných skútrov, štvorkoliek a terénnych vozidiel. Prvé hliadky budú zo začiatku prevažne vo väčších strediskách ako napríklad Jasná, Tatranská Lomnica, Hrebienok, Bachledova dolina, či Donovaly. Postupne budú pribúdať aj ďalšie lokality. Po vyhodnotení pilotného projektu nie je vylúčené, že v budúcnosti budú policajti vyškolení aj pre pohyb priamo na zjazdovkách na lyžiach.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok