POČASIE: Predpoveď na dnes

TA3 SHMÚ
31.12.2019 05:55

Premenlivá oblačnosť, ojedinele aj hmla. Ojedinele, na severe a východe miestami, slabé zrážky a možnosť poľadovice. Denná teplota -1 až +6, na juhozápade do 9 stupňov. Slabý, popoludní miestami severozápadný vietor do 30 km/h, nad pásmom lesa víchrica.

Situácia

Od severozápadu postupuje cez strednú Európu studený front spojený s tlakovou nížou so stredom nad Severným ľadovým oceánom a Novou Zemou.

Predpoveď počasia

Jasno až polooblačno, ojedinele hmla alebo nízka oblačnosť. Skoro ráno ešte prechodne oblačno až zamračené a ojedinele slabé zrážky. Neskôr od severu severu postupne premenlivá, prechodne až veľká oblačnosť. Ojedinele, na severe a východe miestami, snehové prehánky alebo sneženie,v polohách do cca 700 m spočiatku aj zrážky zmiešané alebo dažďové. Ojedinele tvorba poľadovice. Najvyššia denná teplota -1 až +4, na západe, v Žilinskom kraji a na hornom Spiši miestami 5 až 9 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 m zrána okolo +2 stupňov, v priebehu dňa od severu ochladzovanie na večerné -4 stupne. Slabý, ojedinele mierny južný vietor do 5 m/s (20 km/h) sa popoludní na západe a miestami aj na severe zmení na západný až severozápadný 3 až 8 m/s, v nárazoch ojedinele okolo 13 m/s (10 až 30, nárazy 45 km/h). Vo vysokých polohách búrlivý vietor až silná víchrica.

Predpokladané množstvo zrážok: DEŇ: do 5 mm / do 5 cm snehu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok