Slovnaft Cup - Žilina - Prešov 2:1

SITA
18.10.2011 20:03

MŠK Žilina - 1. FC Tatran Prešov 2:1 (0:1) Góly: 60. Patrik Mráz (z 11 m), 75. Deza - 8. Macko, ŽK: 3. Krajník, 43. Krob (obaja Prešov), rozhodovali: Hracho - Ádám, Poláček, 714 divákov

Slovnaft Cup - Žilina - Prešov 2:1

Zostavy:
Žilina: Krnáč - Mabouka, Piaček, Marcel Ondráš, Patrik Mráz - Pečovský - Pich (70. Deza), Barčík, Zošák (46. Gergel) - T. Majtán, Střihavka (46. M. Ceesay)
Prešov: J. Plánička - Kolbas, Piter-Bučko, Krajník, Krob - P. Petráš (81. Zeher), V. Macko - Higor Sales de Coimbra (73. M. Adam), P. Katona, Papaj (88. Pribula) - Žůrek

Už v 8. min si nekrytý Macko urobil priestor v strede ihriska a ďalekonosnou strelou z približne 20 m prekvapil žilinského brankára Krnáča - 0:1. Domáci mali v prvej polovici mierne navrch a dve čisté šance, ale vyrovnať sa im podarilo až po hodine hry. Po faule na Ondráša v šestnástke premenil pokutový kop Patrik Mráz. O zavŕšenie obratu sa postaral v 75. min striedajúci Deza, ktorý sa uvoľnil a spoza pokutového územia poslal loptu za Pláničkov chrbát. Po druhom góle Žilinčania kontrolovali hru a vypracovali si ešte niekoľko pekných príležitostí, ale už nepridali ďalší presný zásah. Napriek tomu majú pred odvetou, ktorá sa uskutoční 1. novembra v Prešove, o čosi výhodnejšiu pozíciu.

Hlasy:
Ľuboš Nosický (tréner Žiliny): "Na zápas sme postavili ofenzívnu zostavu. Súper nás trochu pribrzdil, keď nám strelil nádherný gól. Snažili sme sa potom vytvárať si šance, cez prestávku som spravil zmeny v zostave i v rozostavení. Z tlaku sa zrodili naše dva góly. Očakával som ťažký zápas, čo sa aj potvrdilo. Všetko je otvorené a odveta bude určite zaujímavá."

Štefan Tarkovič (tréner Prešova): "Z našej strany bol prvý polčas lepší, zvládli sme všetko, čo sme chceli - aj z hľadiska taktiky a organizácie hry. Dali sme gól, získali sme do určitej miery psychickú výhodu, ale druhý polčas sme nezvládli. Nedostávame sa často do vedenia a ak áno, nedokážeme ho udržať. Vzhľadom na tlak a nepremenené šance je víťazstvo súpera zaslúžené. Na druhej strane - je to pohárový súboj a gól strelený u súpera môže byť v odvete určitou výhodou."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok