Mladí hokejisti majú postup istý, zabezpečila ho prehra Kazachov

TA3 TASR
29.12.2019 18:28

Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov už má istotu postupu do štvrťfinále majstrovstiev sveta juniorov v Česku. Zabezpečila im ju prehra mladíkov z Kazachstanu s rovesníkmi z Fínska 1:7. Kazachom sa síce podarilo v 11. minúte vyrovnať na 1:1, no potom strieľali góly už len úradujúci majstri sveta a ziskom troch bodov sa dostali na čelo tabuľky A-skupiny.

Mladí hokejisti majú postup istý, zabezpečila ho prehra Kazachov
TASR/Radovan Stoklasa

Kazachstan má na svojom konte z troch zápasov nula bodov a aj keď sa ešte matematicky môže dotiahnuť na Švajčiarsko aj Slovensko, s oboma súpermi už prehral a tak ho čaká boj o záchranu medzi elitou. Zaujímavosťou je, že v A-skupine už je známe kvarteto štvrťfinalistov, no v B-skupine je situácia poriadne zamotaná. Všetkých päť tímov má na svojom konte po 3 body a rozhodovať o postupujúcich sa bude až do úplného konca.

Slovenská reprezentácia má v nedeľu voľno. V pondelok o 19.00 h na zverencov trénera Róberta Petrovického čaká duel proti Švajčiarom a v utorok o 15.00 h proti Švédom.

Kazachstan - Fínsko 1:7 (1:2, 0:2, 0:3)
Góly: 11. Bujalskij (Asuchanov, Ďomin) - 7. Puistola (Tanus, Heinola), 15. Tanus (Oden, Puistola), 21. Maccelli (Thomson), 33. Aatu Räty (Aku Räty, Tanus), 48. Puistola (Oden), 54. Kokkonen (Utunen), 58. Nousiainen (Maccelli, Killinen).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok