Vrtuľník sa nevrátil z výletu. Po tragickej nehode našli vrak i telá

TA3 TASR
28.12.2019 07:01

Pozostatky tiel šiestich ľudí boli nájdené v piatok na havajskom ostrove Kauai po páde vrtuľníka, ktorého cieľom bola prehliadka jednej z najodľahlejších pobrežných oblastí Havaja Na Pali. V tamojšej hornatej oblasti, pre ktorú sú typické horské kaňony, hlboké rokliny a obrovské vodopády, bol už predtým nájdený aj vrak vrtuľníka.

Vrtuľník sa nevrátil z výletu. Po tragickej nehode našli vrak i telá
SITA/AP

Ako v piatok uviedli americkí predstavitelia, nehodu podľa všetkého nikto neprežil a pátranie po poslednom členovi posádky bude pokračovať v sobotu ráno v závislosti od počasia. Pátranie totiž komplikovali strmý terén, slabá viditeľnosť, rozbúrené more a dážď. Telá obetí zatiaľ identifikované neboli. Ich rodinní príslušníci už o nešťastí medzičasom dostávajú informácie.

Pátranie po vrtuľníku, na ktorého palube sa nachádzalo okrem pilota šesť ľudí z dvoch rodín, sa začalo po tom, ako sa vo štvrtok večer v plánovanom čase nevrátil z výletu na pobrežie Na Pali. Výletná spoločnosť Safari Helicopters okolo 18.00 h miestneho času upovedomila pobrežnú hliadku s tým, že vrtuľník mešká zhruba 30 minút. Posledný kontakt pilot nadviazal približne o 16.40 h pri odlete z Waimea Canyon, ktorý sa nazýva aj Veľký kaňon Pacifiku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok