POČASIE: Predpoveď na dnes

TA3 SHMÚ
28.12.2019 06:40

Premenlivá, na severe veľká oblačnosť a tu na mnohých miestach, inde ojedinele, sneženie. V horských oblastiach tvorba snehových jazykov. Denná teplota -1 až 4, na severe miestami okolo -3 st. Severozápadný vietor do 45 km/h, v nárazoch aj okolo 70 km/h, na horách aj víchrica.

Situácia

Medzi rozsiahlou a mohutnou tlakovou výšou so stredom nad Nemeckom a Dánskom a tlakovou nížou nad východnou Európou k nám od severu zosilnie prílev chladného vzduchu.

Predpoveď počasia

Premenlivá, na severe prevažne veľká oblačnosť a tu na mnohých miestach snehové prehánky, na krajnom severe aj trvalejšie sneženie. Inde snehové prehánky výnimočne. V horských oblastiach miestami tvorba snehových jazykov. Najvyššia denná teplota -1 až +4, na Kysuciach, Orave, Liptove, Spiši a Horehroní okolo -3 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo -10 st. Severozápadný až severný vietor 4 až 12 m/s (15 až 45 km/h), v nárazoch miestami okolo 19 m/s (70 km/h). V Banskobystrickom kraji miestami slabý vietor. Na horách búrlivý vietor až silná víchrica.

Predpokladané množstvo zrážok

Do 2, na severe do 7 mm / do 7 cm snehu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok