Francúzka Ferová získala zlato v K1, Dukátová bez medaily

TASR, SITA
2.8.2012 17:44

Francúzska vodná slalomárka Emilie Ferová získala na OH 2012 v Londýne zlatú medailu v K1. Slovenská reprezentantka Jana Dukátová obsadila pri olympijskom debute šieste miesto.

Francúzka Ferová získala zlato v K1, Dukátová bez medaily
SITA

Slovenská reprezentantka vo vodnom slalome Jana Dukátová odchádza z Hier XXX. olympiády v Londýne bez cenného kovu. Dvadsaťdeväťročná Bratislavčanka na svojej premiérovej olympiáde obsadila vo finále K1 žien 6. miesto.

Zverenka trénera Róberta Orokockého predviedla v areáli Lee Valley White Water Centre v Broxbourne čistú finálovú jazdu, nebola však dostatočne rýchla a po svojom predstavení figurovala na treťom mieste za Austrálčankou Jessicou Foxovou a Češkou Štěpánkou Hilgertovou. Neskôr ju predstihla aj nová olympijská víťazka Emilie Ferová z Francúzska a bronzová Maialen Chourrautová zo Španielska. Víťazka semifinále Natalia Pacierpniková z Poľska skončila napokon siedma.

Dukátovej sa nepodarilo nadviazať na úspešné vystúpenia Eleny Kaliskej, ktorá v Aténach 2004 a Pekingu 2008 získala zlatú medailu. Práve Kaliskú zdolala v národnej kvalifikácii o jedinú miestenku na OH v Londýne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok