Hochschornerovci získali pre Slovensko tretí bronz

TASR
2.8.2012 16:41

Slovenskí vodní slalomári Pavol a Peter Hochschornerovci získali na OH 2012 v Londýne bronz v C2. Olympijskými šampiónmi sa stali Briti Tim Baillie s Etienneom Stottom, triumf domácich farieb spečatili striebrom David Florence s Richardom Hounslowom.

Hochschornerovci získali pre Slovensko tretí bronz
SITA

Hochschornerovcov vo finále pripravil o zisk unikátneho štvrtého olympijského zlata ťuk na šestnástej bránke. Bratislavské dvojičky sa postarali o tretí bronz pre Slovensko na londýnskych hrách. Ich kolega z divokej vody Michal Martikán vybojoval v utorok kov rovnakého lesku v C1, v nedeľu sa o prvú medailu zaslúžila skeetarka Danka Barteková.

Získať zlato v tej istej individuálnej disciplíne na štyroch OH za sebou sa doposiaľ podarilo iba trom športovcom. Tým posledným bol americký atlét Carl Lewis, ktorý triumfoval v skoku do diaľky na OH 1984 v Los Angeles, OH 1988 v Soule, OH 1992 v Barcelone i OH 1996 v Atlante.

Hochschornerovci postúpili do šesťčlenného finále z druhého miesta, keď za Florenceom a Hounslowom zaostali o 11 stotín. Slovenskí deblisti si pripísali dve trestné sekundy za ťuk na piatej bránke, v ďalšom priebehu trate však zajazdili čisto. Prekvapením bolo vypadnutie úradujúcich majstrov Európy Čechov Jaroslava Volfa s Ondřejom Štěpánkom.

Vo finále nasadili Briti Baillie s Stottom veľmi vysokú latku, ktorú sa už nepodarilo nikomu prekonať. Previedli čistú jazdu a vo finiši boli rýchlejší ako ostatné lode. Hochschornerovci boli po zaváhaní na 16. bránke v cieli strieborní, predstihli ich však ešte Florence s Hounslowom a v areáli vypukol ošiaľ britskej radosti.


Hlasy Petra a Pavla Hochschornerovcov po štvrtkovom zisku bronzu

Peter Hochschorner: "Som nahnevaný sám na seba, že sme nepreviedli to, na čo sme mali. Pokazili sme si to sami. My sme spravili chyby, a to nás odsunulo až na tretie miesto. Trinástu bránku sme trochu podišli, chceli sme to urýchliť a Paľo pri výjazde šuchol vestou o bránku. Bol to malý dotyk, ale bol. Neboli sme nervózni, koncentrovali sme sa na svoj výkon. Na trati sme dvakrát skoro trafili prekážky."

Pavol Hochschorner: "Všetci od nás čakali zlato. V jednom okamihu som si dokonca myslel, že sme bez medaily. Pre nás to boli ťažké preteky. Trať nám asi príliš nesadla, trápili sme sa. K tomu sa potom pridal vietor a ťukli sme bránku. Bol som sklamaný z našej jazdy."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok