Trávia Vianoce službou iným. Prezidentka navštívila ľudí v práci

TA3 TASR
24.12.2019 11:20

Prezidentka Zuzana Čaputová praje ľuďom na Vianoce spomalenie a stíšenie sa, aby ich mohli prežiť v kruhu svojich najbližších v pokoji a šťastí. Sviatočný deň sa rozhodla stráviť navštevovaním ľudí, ktorí sú na Štedrý deň v službe.

Navštívila nemocnicu, záchranárov i policajtov

„Chcela som sa prísť poďakovať ľuďom, ktorí sú aj dnes v službe. Netrávia Vianoce so svojimi rodinami, ale trávia ho práve službou iným ľuďom,“ uviedla prezidentka a dodala, že práve v ružinovskej pôrodnici porodila svoju druhú dcéru takmer pred 15 rokmi. Prezidentka sa stretla s personálom nemocnice, s ktorým sa rozprávala a fotografovala. Navštívila aj viacero mamičiek s bábätkami, z ktorých si niektoré i popestovala.

Pri tejto príležitosti jej bola odovzdaná spomienka v podobe odfotenej strany z pôrodnej knihy, kde boli údaje o jej pôrode. Prítomná bola tiež vedúca lekárka pôrodnej sály Petra Oťapková, ktorá Čaputovú v roku 2004 odrodila. „Bola to veľmi náročná služba. Prezidentka rodila nadránom tesne na konci služby,“ priblížila Oťapková. Prezidentka sa v rámci Štedrého dňa stretla aj s bratislavskými záchranármi a pezinskými mestskými policajtmi.

Ako budú tráviť sviatky najvyšší predstavitelia?

Prezidentka prezradila, ako bude tráviť vianočné sviatky. "Vianoce trávime veľmi rodinne, v takom najskôr najužšom kruhu mojej rodiny, ale potom sa postupne stretávame s rodinou môjho brata a mojich rodičov, kde potom pribudne rodina môjho krstného, bratranci, sesternice s rodinami," priblížila prezidentka s tým, že aj sviatky sú príležitosťou, aby sa s niektorými z nich po dlhej dobe opäť videla. Dodala, že Vianoce sú pre ňu absolútne rodinným sviatkom. "Prajem všetkým možnosť stíšiť sa a spomaliť, aby sviatky ľudia prežili v kruhu svojich najbližších, v pohode, šťastí a dobrom pozitívnom nastavení," povedala.

Predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) bude podľa svojich slov tráviť Vianoce klasicky pri vianočnom stromčeku. Dodal, že bude rád, ak sa mu podarí ísť si počas sviatkov zalyžovať. Na Štedrý deň ho však čaká klasická štedrá večera. "Som z Gemera, u nás je stále oblátka, med, ryba, aby ti neuletelo šťastie, šalát a kapustnica,"priblížil Danko.

"Vianoce vnímam ako tradičné kresťanské sviatky, ktoré prežívajú ľudia v kruhu svojich najbližších. A ja nebudem výnimkou. Banská Bystrica, moja rodina je to zázemie, kde si oddýchnem a načerpám silu do kampane," povedal premiér Peter Pellegrini (Smer-SD).

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok