Prešov poslal po tragédii ľuďom prvé úhrady. Kto nepožiadal, ešte môže

TA3 TASR
23.12.2019 13:30

Mesto Prešov zrealizovalo prvé úhrady z oficiálneho darovacieho účtu pre 36 poškodených obyvateľov z Mukačevskej ulice. Zatiaľ bolo prerozdelených 345.250 eur. Ďalšie príspevky budú vyplatené ešte v pondelok. Informoval hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

Prešov poslal po tragédii ľuďom prvé úhrady. Kto nepožiadal, ešte môže
SITA/Viktor Zamborský

"Obyvatelia z Mukačevskej č. 7 a 9, ktorí ešte nepodali žiadosť o jednorazový finančný príspevok na preklenutie zložitej životnej situácie, prípadne žiadosť o príspevok na bývanie, tak môžu naďalej urobiť," uviedol Tomek. Formulár a zásady pre rozdeľovanie financií získaných darovaním na pomoc osobám postihnutým mimoriadnou udalosťou sú zverejnené na webstránke mesta. "Nakoľko sú už vyplácané príspevky, vyzbieraná čiastka na oficiálnom účte mesta Prešov sa priebežne mení aj o výdavky," doplnil Tomek.

Bytovku začali búrať v pondelok 16. 12. a skončili v stredu 18. 12. popoludní. Krízový štáb napokon rozhodol, že je potrebné ju asanovať celú. S odvozom a uskladnením sutín z bytového domu začala stavebná firma, ktorú si mesto objednalo v piatok 20. decembra. Okrem zničenej bytovky museli svoje domovy dočasne opustiť aj obyvatelia viacerých okolitých domov. Tí sa však následne vrátili do svojich bytov.

Výbuch plynu a požiar v 12-podlažnej bytovke na Mukačevskej ulici na prešovskom sídlisku 6. decembra neprežilo sedem ľudí, jedna osoba je stále nezvestná. Nepodarilo sa ju nájsť ani počas sanácie budovy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok