Voda odplavila tržby. O sviatočné Benátky je o 50 % menší záujem

TA3 TASR
21.12.2019 08:00

Benátske hotely utŕžili počas novembrových záplav materiálne škody v hodnote asi 30 miliónov eur. Odhadla to asociácia benátskych hotelierov.

Voda odplavila tržby. O sviatočné Benátky je o 50 % menší záujem
SITA/AP

Celkový rozsah finančných strát je však ešte vyšší, keďže v dôsledku nepriaznivého počasia mali hotelieri nižšie tržby. Asociácia hotelierov ešte skôr v decembri informovala, že bezprostredne po záplavách bolo v meste zrušených 45 percent rezervácií hotelových pobytov. Hotelieri podľa slov predsedu asociácie Vittoria Bonaciniho dosiaľ čakajú práve na kalkuláciu strát spôsobených zrušenými rezerváciami.

Bonacini v tejto súvislosti poznamenal, že vlani boli počas obdobia novoročných osláv benátske hotely plne vyťažené, zatiaľ čo tento rok je dosiaľ zarezervovaných výrazne menej než 50 percent z ponúkaných hotelových izieb. Hotelieri sa domnievajú, že turistov odradilo nedostatočné mediálne pokrytie záplav. Médiá totiž podľa nich informovali o zaplavených uliciach, baroch a obchodoch. Neobjasnili však, že Benátky si so záplavami dobre poradili a už krátko po nich napriek škodám znovu otvorili väčšinu z tamojších podnikov a obchodov.

Benátky, ktoré každoročne navštívi vyše 25 miliónov turistov, postihli v novembri najhoršie záplavy za viac než polstoročie. Príval vody vážne poškodil mnohé domy, podniky i historické pamiatky, pričom celkové škody sa odhadujú na približne miliardu eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok