Katastrofy pod stromčekom. Anketa ukázala, čím nikoho nepotešíte

TA3 ČTK
21.12.2019 10:00

Pred Vianocami sa veľa hovorí o darčekoch, nakupovaní a o tom, čo by urobilo radosť manželkám, manželom, rodičom či deťom. Spravodajský server The Sun sa na vec pozrel opačnou optikou a uverejnil výsledky jednej špeciálnej ankety. Aké sú najhoršie darčeky, ktoré kedy dostali Briti od svojich partnerov či partneriek pod stromček?

Katastrofy pod stromčekom. Anketa ukázala, čím nikoho nepotešíte
SITA/Martin Medňanský

Iniciatívnejšie sú ženy

Toaletná doska alebo mop. Aj takéto predmety sa nachádzajú v ankete o najhorších darčekoch, ktorú uskutočnila firma Beaverbrooks. Navyše, niekedy je viac ako jasné, že darček bol kúpený na poslednú chvíľu, tvrdia Briti, ktorí si na Vianoce rozbalili hračku z detského menu McDonald’s alebo vrecko ryže. Na prvých priečkach ankety o najviac nenávidených darčekoch sa podľa Britov objavili mop, lyžica na obúvanie topánok a vysávač. V tesnom závese nasledovala WC doska, osviežovač vzduchu, klieštičky na nechty a čajové vrecúška.

vianoce-supermarket_ac1100ae-6d7f-7605.jpg

Z odpovedí dvetisíc opýtaných dospelých mužov a žien taktiež vyplynulo, že častejšie sú to ženy, kto svojim partnerom povie, že sa im darček nepáči. A práve ženy pred sviatkami častejšie, viac či menej nenápadne v konverzáciách naznačujú, čo by im urobilo radosť.

Nenávidené čistiace prostriedky

Britská anketa ukázala, že najčastejšie, a to v 87 percentách prípadov, je vysneným darčekom žien dovolenka či výlet. Nasleduje náhrdelník alebo kvetiny s 81 percentami. Až 80 percent Britiek v ankete túžilo po prsteni. V ankete bolo možné označiť najviac tri možnosti naraz.

Muži by si mali dávať pri nakupovaní pozor na oblečenie, topánky a spodné prádlo. To všetko sú totiž darčeky, ktorými sa len málokedy trafia do vkusu svojej partnerky. Každá dvadsiata žena uviedla, že jej partnerovi sa nikdy nepodarí vcítiť do jej vkusu. Viac ako polovicu žien by nahnevalo, ak by si našli pod stromčekom čistiace prostriedky, 37 percent nechce dostať kurz varenia a 33 percent žien sa obáva, že dostane doplnok k príslušenstvu do auta.

Po čom túžia muži

Po čom túžia muži? Väčšina z nich, a to 80 percent, sa so ženami prekvapivo zhodne, a to v túžbe po dovolenke. Rozkol nastáva hneď na druhej priečke, tri štvrtiny mužov totiž snívajú o novom aute. Taktiež tri štvrtiny by sa uspokojili aj s čokoládou. Prakticky vyznieva aj prianie 73 percent mužov, ktorí by radšej dostali peniaze než darček a predišli tak problémom s rozdielnym odhadom či vkusom.

Kým ženy nenávidia darčeky súvisiace s upratovaním, mužov najviac urážajú pozornosti spojené s cvičením. Permanentku do posilňovne nechce dostať 35 percent mužov, ďalších 25 percent by popudilo športové vybavenie. Do akej miery uvažujú Briti podobne ako my, už musíme posúdiť sami.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok