Chlapci z osady dobili staršiu ženu, na miesto činu sa vrátili

TA3 SITA
19.12.2019 13:13

Mimoriadne brutálny prípad sa odohral neďaleko železničnej stanice pri Richnave v okrese Gelnica. Deti neuveriteľne surovým spôsobom napadli 60-ročnú ženu. Ťažko zranená žena sa po ich útoku bude liečiť viac ako mesiac.

Ako informovala košická krajská hovorkyňa Lenka Ivanová, 13-ročný Erik zozadu napadol ženu, keď prechádzala po moste. Žena spadla, 14-ročný Jaroslav ju znovu sotil a keď sa chytila zábradlia, šliapol jej na ruku. Žena sa pustila a spadla z mosta z 3 metrovej výšky. Brutalita mladíkov sa stupňovala. Jaroslav niekoľkokrát skočil na jej ležiace telo, zobral jej mobil a osobné veci. Ohavnému činu sa prizeral jedenásťročný chlapec, ktorý dával pozor. Všetci potom ušli do blízkej osady. Na miesto sa potom vrátili aj s ďalším kamarátom, aby prehľadali miesto, či z lupu niečo nestratili. Tam ich už zadržali policajti.

Ako uviedla Ivanová, podľa predbežného vyjadrenia lekárov boli žene spôsobené ťažké zranenia, z ktorých sa bude liečiť minimálne 42 dní. Vzhľadom na rozsah týchto zranení a závažnosť tohto brutálneho činu, vec prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach, ktorý 14-ročného Jaroslava, hlavného aktéra, obvinil z obzvlášť závažného zločinu lúpeže. Spracovaný bude aj podnet na jeho vzatie do väzby.

Trestná sadzba v takomto prípade je 10 až 15 rokov, u mladistvých sa znižuje na polovicu. Obvinený mladík sa aj napriek svojmu nízkemu veku už v minulosti dopustil trestnej činnosti. Polícia bude zároveň skúmať aj prípadnú trestnoprávnu zodpovednosť rodičov pre podozrenie z trestného činu ohrozovania mravnej výchovy mládeže. Jaroslavovi maloletí spolupáchatelia, ktorí vzhľadom na svoj vek nie sú trestne zodpovední, boli po vykonaní procesných úkonov prepustení.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok