Pri veľkej razii proti najmocnejšej mafii zadržali stovky ľudí

TA3 TASR
19.12.2019 10:57

Talianska polícia zatkla pri veľkej razii, zameranej proti obávanej mafii 'Ndrangheta, 330 ľudí vrátane niektorých osôb vo Švajčiarsku, Nemecku a Bulharsku. Informovala o tom samotná polícia.

'Ndrangheta pochádzajúca z juhotalianskeho regiónu Kalábria je pokladaná za najmocnejšiu zločineckú organizáciu na svete a poprednú sieť na pašovanie kokaínu v Európe. Okolo 260 ľudí umiestnili do väzby a 70 do domáceho väzenia, uviedla vo vyhlásení policajná zložka nazývaná karabinieri. Dodala tiež, že ďalšie štyri osoby boli vykázané z miest, kde mali trvalé bydlisko.

Podozriví čelia viacerým obvineniam vrátane spolčovania sa s mafiou, vraždy, vydierania, úžery, obchodovania s drogami, prania špinavých peňazí, korupcie a podvodu. Razia polície sa sústreďovala na skupiny 'Ndranghety v kalábrijskej provincii Vibo Valentia a odhalila ich prepojenia na miestnych podnikateľov, štátnych zamestnancov, politikov a predstaviteľov polície. V rámci operácie, na ktorej sa zúčastnilo vyše 2500 karabinierov, bol skonfiškovaný majetok podozrivých za 15 miliónov eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok