NHL: Colorado uspelo v Chicagu, predviedol sa český brankár

TA3 SITA
19.12.2019 07:14

Streda v NHL bola bez slovenského zastúpenia, ale predviedol sa český brankár v drese Colorada. Aj zásluhou 31 zákrokov Pavla Francouza Colorado uspelo v Chicagu 4:1 a z ostatných 11 zápasov má až 9 víťazstiev.

NHL: Colorado uspelo v Chicagu, predviedol sa český brankár
SITA/AP

Mikko Rantanen a Ian Cole si pripísali po góle aj asistencii, kapitán "lavín" Gabriel Landeskog predviedol až 9 bodyčekov a k tomu pridal dve asistencie. Nathan MacKinnon prispel k triumfu hostí gólom a predĺžil bodovú sériu na šesť zápasov s bilanciou 3 góly a 5 asistencií. Celkovo má na konte 52 bodov (21+31) a v tabuľke produktivity NHL mu patrí tretia priečka. "Snažili sme sa hrať čo najlepšie. Vždy je dobré koncentrovať sa na vlastný výkon, lebo neviete, čo vám súper dovolí," povedal Nathan MacKinnon, cituje ho portál TSN.

Coloradu patrí v Západnej konferencii druhá priečka tri body za St. Louis. Obhajca Stanleyho pohára doma zdolal Edmonton 2:1 a po Washingtone je druhým 50-bodovým tímom v súťaži. V tíme víťazov skórovali Brayden Schenn a Mackenzie MacEachern, za hostí korigoval na konečných 1:2 James Neal. Nemec Leon Draisaitl sa vďaka jednej asistencii dostal na 58 bodov v produktivite celej súťaže je o bod druhý za svojím kolegom z prvého útoku Oilers Connorom McDavidom. Kapitán Edmontonu v tomto zápase nebodoval.

Hokejisti New Jersey po prvý raz zvíťazili po odchode Taylora Halla do Arizony, doma zdolali hráčov Anaheimu 3:1. Po jednom góle strelili Nico Hischier a Kyle Palmieri, bývalí spoluhráči Halla z útoku. Presný zásah pridal aj fínsky obranca Sami Vatanen. New Jersey stále patrí predposledná 15. priečka v tabuľke Východnej konferencie. "Najmä pre našich mladých hráčov je dôležité, aby vo vyrovnaných zápasoch našli spôsob ako zvíťaziť. Dnes sa im to podarilo aj s prispením brankára Blackwooda," uviedol Kyle Palmieri na webe NHL.

Výsledkové sumáre NHL - streda:

New Jersey - Anaheim 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)

Chicago - Colorado 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)

St. Louis - Edmonton 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok