Letáky ako kampaň? Je to v súlade so zákonom, nesúhlasí Richter

TA3 TASR
18.12.2019 14:06

Minister práce Ján Richter nepovažuje letáky o prijatých opatreniach v sociálnej oblasti za predvolebnú kampaň. Transparency International Slovensko upozornila, že minister dal vytlačiť a rozposlať dva a štvrť milióna kusov letákov s názvom "Pomáhame ľuďom". Vyslúžil si za to kritiku aj niektorých opozičných poslancov.

Letáky ako kampaň? Je to v súlade so zákonom, nesúhlasí Richter
TASR/Martin Baumann

"Nevnímam to ako žiadny konflikt. Mal som maximálny záujem uviesť, že riešime kompletnú legislatívu, ktorú nepripravovali len poslanci strany Smer-SD, ale aj koalície. Dokonca prešiel jeden opozičný návrh," skonštatoval po rokovaní vlády Richter.

Podľa neho, ak si ľudia otvoria ktorékoľvek noviny, tak sú v nich inzeráty "za európske peniaze""To nekritizujete, lebo vás platia cez toto? Ja hovorím o veľa inzerátoch, ktoré sú v médiách," odpovedal na novinárske otázky v súvislosti s letákmi Richter. Zároveň tvrdí, že transparentne na tlačovej konferencii minulý týždeň avizoval, že tieto letáky bude ministerstvo posielať.

"Ja som presvedčený, že je to v súlade so zákonom. Chodia stovky otázok, žiadostí, lebo nikdy nebola v žiadnom roku taká situácia, že na konci roka išlo toľko veľa poslaneckých návrhov," uviedol Richter s tým, že mnohé z týchto noviel neboli v medzirezortnom pripomienkovom konaní a ľudia ich nepoznajú. "Preto je potrebné všetky najdôležitejšie veci pripomenúť. My ich dávame do všetkých inštitúcií, ktoré sú v rámci rezortu, a zároveň sme riešili aj schránkovú formu," dodal Richter.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok