NAKA obvinila dvojicu kontroverzných youtuberov Vaského a Daňa

TA3 TASR
14.12.2019 21:36

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry vzniesol obvinenie voči neúspešnému prezidentskému kandidátovi Martinovi Daňovi a aktivistovi Rudolfovi Vaskému. Spracoval tiež podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby. Polícia Slovenskej republiky o tom informuje na sociálnej sieti.

"Vyšetrovateľ NAKA vzniesol obvinenie osobám M. D. a R. V. za opakujúci sa pokračovací prečin výtržníctva spáchaný formou spolupáchateľstva a závažnejším spôsobom konania na viacerých osobách," uvádza polícia.

Martinovi Daňovi bolo vznesené aj obvinenie ako samostatnému páchateľovi. "V prípade jedného skutku mu bolo vznesené obvinenie aj za prečin podnecovania," podotkla polícia. Obaja obvinení sa podľa vyšetrovateľa dopúšťali páchania takýchto skutkov verejne prostredníctvom internetu. Vzhľadom na prebiehajúce úkony sa polícia nemôže vyjadrovať k obsahovej stránke stíhaných skutkov ani k dôvodom navrhovanej väzby.

NAKA oboch obvinených zadržala v piatok 13. decembra. Martin Daňo čelí tiež obvineniu zo spáchania daňového podvodu. Polícia o tom informovala začiatkom decembra. Daňo si mal neoprávnene uplatniť nárok na vrátenie dane pridanej hodnoty v celkovej výške 187.822 eur.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok