Ruskú lietadlovú loď zachvátil požiar, kapitán je nezvestný

TA3 TASR
12.12.2019 16:16

Na jedinej ruskej lietadlovej lodi Admirál Kuznecov vypukol požiar. Informovali o tom ruské médiá. Podľa denníka Kommersant je kapitán nezvestný, okrem toho hlásia jednu obeť. Niekoľko zranených je na jednotke intenzívnej starostlivosti. Väčšina z nich sa priotrávila dymom.

Požiar vypoukol na ruskej lietadlovej lodi Admirál Kuznecov, ktorá podstupuje opravy v prístave v Murmansku. Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na miestnych zdravotníkov. "Celkovo previezli do nemocníc 12 zranených, z toho desať bolo zachránených počas požiaru. Väčšina sa priotrávila spalinami," uviedli zdroje agentúry.

TASS predtým informoval, že v čase vypuknutia požiaru bolo na lodi približne 400 robotníkov, ktorých evakuovali. Predpokladá sa, že príčinou požiaru, ktorý vypukol v rozvodnej sekcii, je porušenie bezpečnostných opatrení pri zváraní. Lietadlovú loď Admirál Kuznecov opravujú v prístave Murmansk od októbra 2017. V októbri 2018 došlo k jej poškodeniu, keď na jej palubu spadol žeriav. Plavidlo spustili na vodu v roku 1985 a v roku 2016 sa zapojilo do vojny v Sýrii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok