NHL: Tatar strelil 11. gól v sezóne, z víťazstva sa tešil i Pánik

TA3 SITA
12.12.2019 07:57

Slovenský hokejista Tomáš Tatar gólom pomohol k triumfu Montrealu nad Ottawou 3:2 po predĺžení v stredajšom zápase NHL.

NHL: Tatar strelil 11. gól v sezóne, z víťazstva sa tešil i Pánik
SITA/AP

Pánik ani Chára nebodovali

V súboji Washington - Boston sa predstavili až traja Slováci. Na konci sa tešil útočník Richard Pánik v drese Washingtonu, ktorý zvíťazil 3:2. Pánik ani obranca Bostonu Zdeno Chára nebodovali, v bránke hostí bol Jaroslav Halák. Pripísal si 22 zákrokov.

Tomáš Tatar je pri streleckej chuti, keď skóroval v druhom zápase v rozpätí 24 hodín. Tatarov pokus bez prípravy už po 29 sekundách tretej tretiny skončil za chrbtom gólmana Ottawy Andersa Nilssona, ktorý mal zakrytý výhľad a sám pomohol puku do bránky. Bol to jedenásty gól 29-ročného slovenského krídelníka v tejto sezóne a dovedna dvadsiaty ôsmy bod. Z ostatných troch zápasov má Tatar bilanciu 2 góly a 2 asistencie. Jeho zásah znamenal vedenie Canadiens 2:0, ale Senators do konca tretej tretiny vyrovnali na 2:2. O štvrtom víťazstve z ostatných piatich zápasov pre Montreal rozhodol v predĺžení Ben Chiarot. Brankár Cayden Primeau predviedol 35 zákrokov a vo veku 20 rokov si pripísal prvé víťazstvo v kariére. Syn niekdajšieho skvelého útočníka Philadelphie Keitha Primeaua odchytal iba druhý zápas v NHL.

Duel kanadských tímov okorenila aj štatistická zaujímavosť. Obranca Ottawy Ron Hainsey vo veku 38 rokov odohral svoj 1100. zápas v NHL. Pred desiatimi rokmi bol v tíme Atlanta Trashers spoluhráčom slovenského obrancu Borisa Valábika.

"Blokovali sme strely, vytvárali si pozície a odstraňovali zlé prihrávky. Tiež sme dobre zvládli hru v oslabení. Ešte dôležitejšie je však zostať disciplinovaný a nevystatovať sa presilovkám súpera," pochválil svojich hráčov tréner Montrealu Claude Julien, cituje ho portál denníka Montreal Gazette. "Stačí vyhrať pár zápasov a potom sa dostaví ten správny pocit. Zrazu všetko ide správnym smerom a bolo to vidieť aj na tomto zápase. Zomkli sme sa a menej sa opúšťame na ľade. Teraz naša hra vyzerá naozaj dobre," vyhlásil rozdielový strelec Ben Chiarot na webe NHL.

Dvoma gólmi sa blysol T. J. Oshie

V súboji dvoch najlepších tímov NHL Washington zdolal Boston (3:2) a potvrdil líderskú pozíciu. Dvoma gólmi v tíme Capitals sa blysol T. J. Oshie, víťazný za stavu 2:2 padol z hokejky Johna Carlsona. Najproduktívnejší obranca NHL prekonal Haláka v bránke Bruins nechyteľnou delovkou z pravého útočného kruhu. Dosiahol dvanásty gól sezóny, na konte má aj 33 asistencií. Halák po troch víťazných dueloch neuspel druhýkrát za sebou a povestné "momentum" stráca aj Boston, ktorý prehral štvrtý zápas v sérii. A to aj napriek 26. gólu streleckého lídra súťaže Davida Pastrňáka.

"Urobili sme veľa vecí dobre, ale narazili sme na kvalitného súpera. Bol to dobrý zápas a neoplatí sa byť frustrovaný po ďalšej prehre. Treba ísť ďalej a pokračovať v zlepšených výkonoch," uviedol Zdeno Chára po prehre s Washingtonom, cituje ho portál NHL.

Washington ako prvý tím v tejto sezóne prekonal hranicu 50 bodov a pred Bostonom má 5-bodový náskok (51-46). Pánik odohral vo štvrtom útoku Washingtonu 9:52 min s bilanciou 2 strely, 2 "hity", 1 zablokovaná strela, kapitán Bostonu Chára počas 18:20 min zablokoval tri strely, ale pripísal si aj 5 trestných minút. V polovici prvej tretiny sa Chára pobil s tvrdým mužom Capitals Tomom Wilsonom a obaja putovali na trestnú lavicu na 5 minút. Wilsonom dostal aj 2 minúty navyše za krosček na Cháru.

Colorado doma zdolalo Philadelphiu 3:1 a bodovalo aj v ôsmom zápase v sérii, z toho bolo sedem víťazných. Dva góly strelil fínsky útočník Mikko Rantanen, ktorý sa solídne rozbehol po návrate na ľad po zranení. Avalanche sa zároveň prvýkrát v tejto sezóne dostali na čelo Západnej konferencie o bod pred obhajcu Stanleyho pohára St. Louis.

Výsledkové sumáre NHL - streda:

Montreal - Ottawa 3:2 po predĺžení (1:0, 0:0, 1:2 - 1:0)

Tomáš Tatar (Montreal) odohral 16:32 min, 1 gól, 2 strely, 1 "hit", 2 trestné minúty, 1 víťazné buly (1/1), 1 plusový bod

 

Washington - Boston 3:2 (0:1, 2:0, 1:1)

Richard Pánik (Washington) odohral 9:52 min, 2 strely, 2 "hity", 1 zablokovaná strela - Zdeno Chára odohral 18:20 min, 1 "hit", 3 zablokované strely, 5 trestných minút, Jaroslav Halák (obaja Boston) odchytal 58:11 min, 22 zákrokov z 25 striel, úspešnosť 88,0%

Colorado - Philadelphia 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok