NAKA udrela na zločineckú skupinu, dôvodom je i stará vražda

TA3 TASR
10.12.2019 12:54

Národná kriminálna agentúra zadržala v okrese Galanta dve osoby v rámci zločineckej skupiny "Sereďania". Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

"Vyšetrovateľ obvinil šesť osôb zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, z obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy, zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami a obzvlášť závažného zločinu ublíženia na zdraví," uviedla polícia. Dvaja z obvinených sú v súčasnosti vo väzbe. Na Mareka Danihela je vydaný európsky zatykač a je dlhšie hľadaný, poznamenala polícia. Dve osoby sa polícii podarilo zadržať a Marko Majstorovič je na úteku.

Akcia podľa polície súvisela s prípadmi z roku 2008 a 2009, ktoré mali spáchať členovia zločineckej skupiny. "V Šali mali zastreliť Alojza Bórika približne desiatimi výstrelmi z nelegálne držaného samopalu," uvádzajú policajti. Pokračujú, že v Bánovciach nad Bebravou mali Petrovi J. spôsobiť ťažké zranenia reznými ranami a priestrelom kolena nelegálne držanou zbraňou. "Po vykonaní potrebných procesných úkonov vyšetrovateľ spracuje podnet na podanie návrhu na ich vzatie do väzby a predloží ho prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry," uzavrela polícia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok