Smolenová s Klobučníkom neuspeli v rozplavbách

TASR
31.7.2012 14:39

Denisa Smolenová nepostúpila po delfinárskej stovke ani do semifinále na 200 m motýlik. Ďalej nejde ani Tomáš Klobučník, ktorý síce obsadil v rozplavbe tretie miesto a za svojim osobákom zaostal iba o tri desatinky, no ani čas 2:13:40 na semifinále nestačil a s olympiádou sa lúči.

Smolenová s Klobučníkom neuspeli v rozplavbách
SITA

Slovenská plavkyňa Denisa Smolenová nepostúpila na OH 2012 v Londýne do večerného semifinále na 200 m motýlik. Zverenka trénera Karola Máčika obsadila v rozplavbách 21. miesto časom 2:11,10, za vlastným slovenským rekordom z májových ME v Debrecíne zaostala o 40 stotín.

Tomáš Klobučník sa pri olympijskom debute nekvalifikoval do semifinále na 200 m prsia. Zverenec trénera Gabriela Barana obsadil 23. miesto časom 2:13,40, za vlastným slovenským rekordom z Debrecínu zaostal o 30 stotín. Najrýchlejší čas v rozplavbách 2:08,71 dosiahol Maďar Dániel Gyurta.

Smolenová štartovala v tretej rozplavbe a po polovici trate figurovala na piatej priečke. Potom však začala strácať a napokon skončila siedma. Najrýchlejší čas 2:06,41 dosiahla Američanka Cathleen Herseyová. Smolenová si v porovnaní s OH 2008 v Pekingu polepšila o desať miest. Bývalá úspešná slovenská juniorka sa v londýnskom Aquatic Centre predstavila aj na delfinárskej stovke, kde ju klasifikovali na 28. pozícii časom 59,48.

"Vedela som, že môj osobák sa bude ťažko prekonávať. Od Pekingu som sa zlepšila na dvestovke skoro o štyri sekundy, fakt som rada a tento rok bol super. Baba, ktorá plávala vedľa mňa, Samantha Hamillová mala osobák o tri sekundy lepší než ja. Videla som ju stále vedľa seba, nevedela som, čo sa deje. Dohmatla som za ňou iba niekoľko stotín, zjavne ale šla pod svoj zvyčajný výkon," povedala po pretekoch Smolenová.
Klobučníkovi nesadla stredná časť trate.

"Nechytil som tam záber, možno som sa podvedome šetril na finiš. Najlepšie sa mi plávalo na poslednej päťdesiatke. Vzhľadom na to, že preteky boli na programe ráno a ja dosahujem lepšie časy popoludní, si myslím, že som šiel na hranici mojich možností. Som spokojný," vyjadril sa na margo svojho jediného vystúpenia na OH.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok