Po tragédii v Prešove zadržali podozrivých, počet obetí sa zvýšil

TA3 TASR SITA
7.12.2019 17:21

Predpokladaných obetí po výbuchu v Prešove je osem, pričom jedna z nich je podľa hasičov nezvestná. O obetiach informoval hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek s odvolaním sa na Hasičský a záchranný zbor. Pôvodne mesto informovalo o deviatich, neskôr však bilanciu upravilo. V súvislosti s výbuchom v bytovom dome boli zadržané aj podozrivé osoby.

Príčinu vyšetrujú

Podozriví sú zodpovední za terénne práce, ktoré, pravdepodobne, súvisia s touto tragickou udalosťou a sú predmetom ďalšieho vyšetrovania a znaleckého skúmania. Informáciu priniesla Polícia SR prostredníctvom sociálnej siete.

Na mieste zasahovalo takmer 90 profesionálnych a 29 dobrovoľných hasičov s použitím 40 kusov hasičskej techniky. „Zásah prebiehal celú noc, lokalizácia požiaru bola nahlásená veliteľom zásahu pred polnocou 6.12.2019, pred siedmou hodinou ráno ohlásil likvidáciu požiaru. Príčina jeho vzniku je v štádiu vyšetrovania“, uvádza HaZZ v stanovisku. Na pomoc boli vyslaní aj psychológovia.

Vláda poskytne milión

Na základe rozhodnutia premiéra Petra Pellegriniho vláda schválila milión eur na riešenie mimoriadnej situácie v súvislosti s odstraňovaním následkov výbuchu plynu v bytovom dome na Mukačevskej ulici v Prešove. Peniaze budú použité na zastabilizovanie budovy, kým sa nerozhodne o jej stave a pre rodiny, ktoré potrebujú pomoc. Vláda je pripravená túto sumu v prípade potreby navýšiť.

Mesto Prešov zverejnilo číslo účtu, na ktoré môžu ľudia prispieť pre občanov postihnutých tragickým výbuchom na Mukačevskej ulici. Zbierku podporila aj prezidentka Zuzana Čaputová.

Číslo účtu je SK90 7500 0000 0040 0859 1229. K platbe treba uviesť variabilný symbol 6122019. Polícia zároveň varovala pred možným zneužitím prešovského tragického výbuchu v paneláku a falošnými účtami zbierky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok