Chcú zavraždiť kľúčového prokurátora? Šanta sa necíti ohrozený

TA3 TASR
3.12.2019 12:27

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Ján Šanta, ktorý je ústrednou postavou káuz Kuciak aj Zmenky, sa necíti byť bezprostredne ohrozený. Reagoval tak na medializované informácie o príprave jeho vraždy.

"Nie, necítim sa byť ohrozený bezprostredne," povedal novinárom s tým, že vzhľadom na "čerstvosť situácie" sa k informáciám o údajnej príprave jeho vraždy nemôže vyjadriť.

"Koncom novembra tohto roku vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) začal trestné stíhanie vo veci obzvlášť závažného zločinu úkladnej vraždy v štádiu prípravy," uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Povedal tiež, že poškodeným je prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry. Podľa Denníka N ide o Šantu. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie sa polícia nechce bližšie vyjadrovať ani k samotnej veci či ku konkrétnym osobám.

„Šanta by mal mať ochranku, mám informácie, že ho chcú zavraždiť. Upozornenie pre Naku: Sereďská Mafia chystá vraždu Šantu,“ napísal podľa Denníka N jeden z diskutujúcich pod video kontroverzného aktivistu Martina Daňa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok